Müürsepad hakkavad Jõulukellu tiitli nimel võistlema

Merit Männi
, reporter
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viljandi kutseõppekeskuse Tehnomajas algab teisipäeval Jüri Sammuli nimeline müürseppade kutsemeistrivõistlus Jõulukellu 2019, võistlustules on ka JKHK esindus.

Meeskondlikus võistluses panevad ennast proovile ehitusvaldkonna erialasid õppivad kutseõppeasutuste noored. 

Müüriladumise kutsemeistrivõistlused toimuvad 15. korda. Õpetaja Jüri Sammuli 2004. aasta initsiatiivist on välja kasvanud esinduslik iga-aastane müüriladumise võistlus, mille võitjal on võimalus jõuda rahvusvahelistele võistlustele nagu EuroSkills ja WorldSkills. 

Tänavu on Jõulukellul esindatud on kaheksa kutsekooli: Haapsalu kutsehariduskeskus, Võrumaa kutsehariduskeskus, Järvamaa kutsehariduskeskus, Tartu Kutsehariduskeskus, Rakvere ametikool, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Tallinna ehituskool ja Viljandi kutseõppekeskus. 

Kolmepäevasel võistlusel tuleb müürseppadel 12 tunniga laduda välisseina fragment. Etteantud joonise põhjal valmib võistlustöö. Igast kutseõppeasutusest on oodatud osalema üks kaheliikmeline võistkond. Võistluse eesmärk on anda kutseõppeasutuste ehitusvaldkonna erialade õpilastele võimalus näidata ja võrrelda oma kutseoskuseid, selgitada välja parimatest parimad, propageerida kutseõpet ja müürsepa eriala.  

Võistlust korraldavad SA Innove ja Viljandi Kutseõppekeskus ning võistluse läbiviimist toetavad Wienerberger AS ja Saint-Gobain Weber AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles