Päkapikk tegi Järvamaa haigla lasteosakonda üllatusvisiidi

Kuido Saarpuu
Copy

MTÜ Naerata ometi korraldab tänavu juba 11. korda projekti “Jõulud haiglas 2019“, mille raames viiakse kingitused ja jõulurõõmu haiglate lasteosakondadesse üle-Eesti. Täna oli Järvamaa haigla kord.

Päkapikk Heiki (Heiki Lutschan MTÜ juhatuse liige ja projektijuht) seadis end lõuna ajal haigla parklas valmis, pani päkapikule kohase punase mütsi pähe, võttis kingikotid ühes ja suundus lasteosakonda.

Eelinfo kohaselt viibis haiglas kaks last ja noort, kuid kohale jõudes selgus, et kingi saab üle anda vaid ühele 15aastale neiule. Jõulude puhul peeti meenekorvikesega meeles ka lasteosakonna töötajaid.

Kommide, termospudeli, värvimisvahendite, raamatu ja salli võrra rikkamaks saanud neiu kirjutati haiglasse sisse kolmapäeval ja asjaosaline ise lootis, et hiljemalt reedel saab ta kodusele ravile. Päkapiku visiit oli suureks üllatuseks.

Heiki Lutschan kinnitas, et eri aastatel on siinses haiglas neilt kingituse saanud ka suurem hulk lapsi, kuid tegelikult on nii, et mida vähem neid pühade eel haiglaravil on, seda parem.

Kokku saavad kingituse 300-400 haiglates viibivat last ning täidetakse kuni 200 lapse personaalsed kingisoovid. Kingikotte on kokku ligi 600. Lutschan selgitas, et eelmisel aastal tõid nad jõulukingitusi esimest korda ka asendus- ja lastekodude lastele. Mullu külastati nii ka Oisu perekodu.

Külaskäigud haiglate lasteosakondadesse ning asendus- ja noortekodudesse võetakse ette traditsiooniliselt vahetult enne jõule.

Kingikotid komplekteeritakse vabatahtlike abil pealinnas ning kottide sisu aitavad täita erinevad sponsorid. Lutschanile tegi heameelt, et mida aeg edasi, seda rohkem siinsed inimesed annetamise tähtsust mõistavad. Ta kinnitas, et kõik, ka erinevatest projektidest üle jäänud vahendid kasutatakse ära heategevuslikel eesmärkidel. „Tänan siinkohal kõiki inimesi, kes on võtnud vaevaks meile annetada kasvõi ühe euro või ühe mänguasja,“ ütles ta. „Tänan ettevõtteid, näiteks Hepa tanklate ketti, tänu, kellele oleme teel.“

Viljandimaal elav Heiki Lutschan jõudis kolmapäeva ennelõunal külastada nii Paide kui Rapla haiglaid. Edasi viis tee Viljandisse ja Põhja-Lätisse.

Haiglatele saab tiir peale tehtud paari päevaga. Viimaseks külastatavaks haiglaks on 23. detsembril Pärnu haigla. Osades kohtades käis päkapikk, osades jõuluvana. 

Lisainfo!

TOETA

Pangaülekanne:

LHV Pank

Konto nr: EE167700771002598797

Swift/BIC: LHVBEE22 

Swedbank

Konto nr: EE672200221046387155

Swift/BIC: HABAEE2X 

SEB

Konto nr: EE101010220101993019

Swift/BIC: EEUHEE2X 

Coop Pank

Konto nr: EE074204278613542000

Swift/BIC: EKRDEE22

Saaja: Naerata Ometi MTÜ

Selgitus: Jõulud haiglas 2019 (et saada annetuselt tagasi tulumaks, lisage ka isiku- või registrikood)

SMS-annetus:

SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata joulud annetad 1,6 eurot

SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata joulud annetad 3,2 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles