Skandaali põhjustanud auto läks müüki

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva Teataja kirjutas kevadel, et Türi Arengu sihtasutuse juhatuse liige Auris Rätsep on süstemaatiliselt võltsinud asutusele kuuluva auto Reunalt Thalia sõidupäevikut, kirjutades oma sõidud Türi Rahvalehe toonase peatoimetaja arvele.

Pärast artikli ilmumist jäi auto Türi vallavalitsuse ette parklasse seisma ja suvelgi võis näha naastrehvidega sõidukit seal seismas.
Türi Arengu sihtasutuse nõukogu esimees Jaan Arvola ütles, et kõnealuse auto müüs sihtasutus hiljuti maha 2500 euroga.
Arvola jäi tehinguga rahule, sest auto vajas remonti, mis oleks läinud kulukamaks kui uue auto ost.
Arvola kinnitas, et sihtasutus uut autot siiski osta ei kavatse. «Minu arvamus on, et igal töötajal ei pea olema ametiautot,» sõnas ta.


Arvola oli veendunud, et sihtasutuse töö automüügi tõttu ei kannata. Et sihtasutuse eelarvet on kärbitud, kulub automüügi raha Arvola selgitusel asutusele marjaks ära.
Märtsi lõpul paljastas Järva Teataja, et kuigi Türi Arengu sihtasutus maksab Auris Rätsepa firmale iga kuu  auto, arvuti ja telefoni kasutuse eest hüvitist 640 eurot (10 000 krooni), kasutas ta ka sihtasutuse autot Renault Thalia ja võltsis selle sõidupäevikut.
Pärast artikli ilmumist asus politsei juhtumit uurima ja alustas kriminaalmenetlust võimaliku omastamise asjaolu tuvastamiseks.


Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles, et kõnealuse juhtumi menetlus alles käib ja praegu ei saa seda pikemalt kommenteerida.
Pärast Järva Teataja artiklit asus Rätsepa tegevust uurima ka sihtasutuse nõukogu, kes avastas, et Rätsep on tekitanud asutusele kahju ligi tuhat eurot. Rätsep on kahju hüvitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles