Aastavahetuse ilm tuleb tuuline

Silja Vilbu
Copy
Kui tuul on väga suur, võib see kaaluda üle korstna tavapärase tõmbe ja ahi hakkab suitsu tuppa ajama.
Kui tuul on väga suur, võib see kaaluda üle korstna tavapärase tõmbe ja ahi hakkab suitsu tuppa ajama. Foto: Margus Ansu

Riigi ilmateenistus lubab aasta viimaseks päevaks vihmast ja tuulist ilma. Uusaastaööks jäävad sajuhood järgi, ent tuul jääb alles.

Teisipäeval ehk aasta viimasel päeval liigub aktiivne madalrõhkkond üle Karjala Kesk-Venemaa suunas, selle järel pöördub õhuvool üürikeseks loodesse ning toob pisut jahedama õhumassi. Sajuhooge on öösel harva, päevaks lisandub niiskust ning sajuhood tulevad nii vihma kui lörtsina. Õhtu poole on sajuhooge hõredamalt ning põhiliselt idapoolsetes maakondades, seal võib sekka ka lund tulla. Tuul on väga tugev, puhub öösel edelast ja läänest, päevaks pöördub kõikjal loodesse. Õhutemperatuur on 0..+5°C, vana-aasta õhtul langeb sisemaal alla 0°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Uue aasta (1.01) ööl liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Taevas selgineb ja suuremat sadu ei tule. Tuul on võrdlemisi tugev ning pöördub loodest läände ja edelasse. Õhutemperatuur on sisemaal 0..-4, rannikul kuni +4°C. Uue aasta esimesel päeval laieneb üle Läänemere ümbruse madalrõhkkonna lõunaserv. Kiires loodevoolus liigub üle pilvi, millest aga suuremat sadu ei tule. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on 0..+4°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles