Ilmateenistus hoiatab: õues kisub taas tormiseks

Silja Vilbu
Copy
Tuul võib murda puid
Tuul võib murda puid Foto: Margus Ansu

Riigi ilmateenistus on andnud Eesti mandriosale esimese taseme hoiatuse ning saartele teise taseme hoiatuse. Üle kogu Eesti puhub tugev edelatuul, mis võib puhanguti ulatuda lausa 20–24 m/s. Järvamaal ulatuvad tuulepuhangud 15–18 m/s.

Reedel liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu suunas ning selle jõulise surve tõttu tõusevad edelatuule puhangud sisemaal 17–18, rannikul 25 m/s. Öösel on pilvekiht õhem ja mõnes kohas võib vaid nõrka vihma poetada, päevaks jõuab Lääne-Eestisse tihedam vihmasadu, mis edasi ida poole liigub, õhtu on laialdaselt vihmane. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, saarte rannikul kuni +5, päeval +2..+6°C.

Laupäeval jääb mitmeosaline madalrõhuala Põhja-Euroopat katma ning selle serva mööda liigub osatsüklon üle Botnia lahe Soome lahe poole. Jätkub tugev surve ning edela- ja läänetuul on endiselt tugev, ulatub sisemaal puhanguti 15, rannikul 23 m/s, üksnes öö hakul annab üürikeseks pisut järele. Õhumass asendub jahedamaga - öösel sajab kohati veidi vihma, pärast keskööd tuleb sekka ka märgi helbeid, hommikul ja päeval sajab tihedat lörtsi, rannikul võib ka vihma veel sekka tulla. Puhub väga tugev edelatuul, pärastlõunal pöördub lääne poolt alates läände ja loodesse ning püsib tugevana. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2, rannikul kuni +4°C.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond edasi Venemaale ja selle lääneserva mööda jõuab meile külmemat õhku. Öö hakul sajab lund ja lörtsi, pärast keskööd sajuhood hõrenevad. Loode- ja põhjatuul on väga tugev, ulatub puhanguti 22 m/s, hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on sisemaal 0..-4, rannikul kuni +2°C. Päeval liigub üle kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on sisemaal 0..-2, meretuulega rannikul kuni +2°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles