Karatekad tegid tugevaid esitlusi

Kuido Saarpuu
Copy
Vasakult: Roonald Rikberg, Asko Olonen, Hendrik Seera, Randolf Alt, treener Tarmo Alt, Kunter Grupmann, Lauri Punapart, Andreas Avloi, Sebastian Pettai, Karl-Tambet Aal ja Joosep Roo.
Vasakult: Roonald Rikberg, Asko Olonen, Hendrik Seera, Randolf Alt, treener Tarmo Alt, Kunter Grupmann, Lauri Punapart, Andreas Avloi, Sebastian Pettai, Karl-Tambet Aal ja Joosep Roo. Foto: Erakogu

2020. aasta Eesti Karate Föderatsiooni klubide meistrivõistlused vabas katas peeti pühapäeval Tallinna spordihallis.

Karateklubi Täht karatetreener Tarmo Alt ütles, et sel aastal oma 30. tegevusaastat tähistava Karateklubi Täht õpilased tõid Eesti karate 50. tegevusaastat tähistavalt avaürituselt Tallinnast klubile koju väärilise kingituse tugeva sportliku esinemisega.

Eesti karate väärika juubeliaasta tähistamise avaüritusel osalenud Jaapani suursaadik Eestis hr. Kitaoka mainis oma sõnavõtus, et Eestis on erakordselt suur arv karate harrastajaid sellise väikese riigi kohta ja soovis omalt poolt edu kõikidele edu võistlusteks ning enesearendamiseks läbi karatega tegelemise.

Karateklubi Täht kümneliikmeline koondis võistles vabas katas kolmes kategoorias. Võistluste algatuseks tõi noorimas, U12 rühmas, kolmanda koha ära Andreas Avloi ja talle jäi napilt alla esimest korda võistlustel osalenud treeningkaaslane Karl-Tambet Aal.

U14 vanuses tegid Karateklubi Täht esindajad puhta töö ja Järvamaale toodi kõik kolm medalit. Eesti meistri tiitli võitles välja suurt teravust ja kiirust näidanud Kunter Grupmann. Napilt jäi talle alla ja võitis hõbemedali tehniliselt väga hea esituse teinud Hendrik Seera. Kolmanda ja neljanda koha heitluses võttis klubikaaslase Joosep Roo eest kolmanda koha keerukama kataga kindlamalt toime tulnud Lauri Punapart. Samas vanuses tegid korraliku debüüdi võistlustel ka Roonald Rikberg ja Sebastian Pettai pakkudes võistlustkaaslastele head konkurentsi ning korjates vajalikku kogemust järgmisteks võistlusteks.

Kadettide vanus U16 jätkus samuti Karateklubi Täht ülekaalus ja koju toodud meistritiitel Randolf Alti poolt ning teine koht Asko Olonenilt panid Karateklubi Täht võistluspäevale väärilise punkti. Võistlustel kohtunikuna osalenud Karateklubi Täht endine õpilane Robin Oja lisas võistluste lõpus, et klubi nooro õpilasi vaadates tuli endalegi soov uuesti Gi selga tõmmata ja võistlustulle tormata.

Tarmo Alt lisas tulemusi kommenteerides, et karateklubi Täht ka oma 30. tegevusaastal heas võitluslikus vormis ja pakub kõikidele Järvamaa noortele karatehuvilistele võimalust ennast karate abil tundma õppida ja arendada. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles