Ajalugu täis maja pälvis Järvamaa aasta teo tiitli

Kuido Saarpuu
Copy

Täna selgus Paide muusika- ja teatrimajas Järvamaa aasta tegu 2019. Selleks valiti ülekaaluka häälteenamusega Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga laiendus ja muuseumide keskus.

 

Vahetult enne jõulupühi lõppes kandidaatide esitamine konkursile «Järvamaa aasta tegu 2019». Edasi kuulutasid Järvamaa omavalitsuste liit ja Järva Teataja välja rahvahääletuse, kus lõik huvilised said valida välja enda meelest tänavu maakonnale olulise ja erilise teo.

Järva Teataja peatoimetaja Tiit Reinberg ütles, et hääletusest võttis osa seekord 1929 inimest. "Aasta teo osa olid järvalased seekord suhteliselt üksmeelsed, sest võitja kogus 457 häält ehk ligeale veerandi häälest," lisas ta.

Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga ja muuseumide keskuse esindaja Silva Kärner tänas südamest neid, kes neid nominandiks esitasid ja samuti ka neid, kes nende eest oma hääle andsid. «Ega mul olegi muud öelda, et tulge meile külla ja võib-olla saab just meie juuret alguse huvi kodupaiga ajaloo ja vaatamisväärsuste vastu,» lausus ta.

Järvamaa aasta teo nominendid oli: Esna galerii, Hillar Hanssoo põhikooli ehitus, Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga laiendus ja muuseumide keskus, Marko Remlik rammumeeste paremikus, Paide avatud noorte­keskuse siserulapark, Paide uus ujula, Paide ja Türi tervisekeskus, Paide linnameeskonna edukaim hooaeg, Sotsiaalkindlustusameti Türi esindus, Türi OTT ja Väätsa veelauapark.

AASTA TEOD

2003 Imavere kõrts

2004 Türi staadion

2005 võidupüha paraad Paides

2006 Eesti tõe ja õiguse aasta üritused Albu vallas

2007 Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuse valmimine

2008 segakoori Suisapäisa teguderohke aasta

2009 Paide spordihall

2010 Mäo liiklussõlm

2011 Imavere sotsiaalmaja

2012 Järvamaa haigla õendusabi keskus

2013 Paide arvamusfestival

2014 Koeru keskkooli õpilaste esikoht noorteprogrammis ENTRUM, kus nad tulid välja ökonätsuga Nätrum.

2015 Aruküla mõisa ennistus

2016 Arvo Pärdi muusikaaed Paides

2017 Otsus rajada Paidesse piimakombinaat

2018 Paide teater

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles