Türi muusikakool kandideerib aasta huvikooli tiitlile

Merit Männi
, reporter
Copy
Klaver.
Klaver. Foto: Sille Annuk / Postimees

29. jaanuaril Tallinnas aset leidval pidulikul sündmusel tunnustab haridus- ja teadusministeerium koos Eesti noorsootöö keskusega noortevaldkonna kõige vägevamaid tegijaid. Aasta huvikooli kategoorias on kolme nominendi hulgas ka Türi muusikakool.

Haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti noorsootöö keskusega tunnustab igal aastal üleriigiliselt noorsootöö valdkonna parimaid tegijaid, inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone, kes on panustanud noorsootöösse, valdkonda edendanud, algatanud uusi tegemisi ja mõjutanud valdkonna arengut kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Tunnustuskonkursile said kandidaate esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud kaheteistkümnes kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta kohalik omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta panustaja, aasta tegu noorsootöös ning pikaajaline panus noortevaldkonda.

Iga kategooria nominendid avalikustati ministeerimi kodulehel lehel ning HTMi ja Eesti noorsootöö keskuse sotsiaalmeediakanalites jaanuarikuu jooksul.

Laureaadid kuulutati välja pidulikul tunnustussündmusel Tallinnas 29. jaanuaril. Noortevaldkonna tublimaid tegijaid tunnustas ja tänas haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Türi muusikakool

Türi muusikakoolis on muusikaharidust antud juba üle 46 aasta. Lisaks tavapärasele pilliõpetusele on muusikakool panustanud palju sellesse, et äratada noortes üldisemalt huvi pillimängu vastu. Muusikakool teeb koostööd nii üleriigiliselt kui ka rahvusvahelisel tasandil – näiteks korraldati viie riigi ühisprojektina 2016. aastal rahvusvaheline muusikafoorum CON ANIMA.

Türi muusikakoolis õppimine on tehtud õppijale võimalikult paindlikuks – võimekamad õpivad põhiõppes, vähem võimekad või need, kellel pole nii suurt huvi, õpivad üld- ja vabaõppes. Eelkoolis saavad õppida need, kes pole põhiõppesse veel saanud ning täiskasvanute õppes põhikooli lõpetanud inimesed, kes tahaksid pillimängu õppida. Lisaks on õppekavaväline õpe, kus on võimalik õppida endale sobivas mahus endale sobivat pilli.

2019. aastal avati mitmeid uusi erialasid, propageeriti muusikaharidust ning muusikakooli õpilased saavutasid häid tulemusi riiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles