Ühendvõistkond hoiab kolmandat kohta

Kuido Saarpuu
Copy
Andreas Kase (vasakul).
Andreas Kase (vasakul). Foto: Marko Mumm / EKJL

Detsembris Võrus peetud võistlussarja „TV 10 olümpiastarti“ avaetapi järel väikestest koolidest teist kohta hoidnud järvakad langesid laupäeval Lasnamäe kergejõustikuhallis olnud teise etapil järel kolmandaks.

Laupa Põhikooli/Imavere Põhikooli ühendvõistkonna üks eestvedajaid, Laupa kooli kehalise kasvatuse õpetaja Liisa Gritšenko meenutas, et laupäeval istusid kaheksa Laupa ja Imavere noort ja kolm juhendajat bussi ning sõitsid Tallinnasse Eesti suurimasse kergejõustikuhalli.

Tüdrukute nooremas vanuseklassis tegid Gritšenko hinnangul tublid tulemused ja tõid koolidele punktid tõkkejooksus ja kaugushüppes Kärt Koskor, Getter Saia ja Martha Mirelle Pajumaa. Omavahelises konkurentsis jäi tõkkejooksus peale Kärt ja kaugushüppes Getter, kuid ega Marthagi kaugele ei jäänud. Heidi Krik ja Iris Jurtšenko jooksid vanemas vanuseklassis tõkkeid. Parima tulemuse tegi Iris, kes lõpetas võistluse omavanuste koolirekordiga.

Poiste poolt tuli hommikul juba halbu uudiseid, kus kaks noormeest haigestusid. Samas ei takistanud see asjaosalistel võistlust jätkamast. „Vanemate poiste arvestuses ei saanud vääratada Andreas Kase, sest tema kõrval teist võistlejat meil polnud,“ nentis ta. „Ka nooremad poisid olid väga tublid ja jooksid tõkkeid võimetekohaselt. Parima aja jooksis välja Romet Randalainen lõpetades isikliku rekordiga ja väga tubli jooksu tegi ka Fredi Viigipuu.“

Laupa Põhikooli/Imavere Põhikooli ühendvõistkonna üks eestvedajaid, Laupa kooli kehalise kasvatuse õpetaja Liisa Gritšenko meenutas, et laupäeval istusid kaheksa Laupa ja Imavere noort ja kolm juhendajat bussi ning sõitsid Tallinnasse Eesti suurimasse kergejõustikuhalli.

Vanemate poiste 60m tõkkejooksus sai Kase finaalis 8,88ga teise koha. Eeljooksus oli tal viies aeg. Kaugushüppes oli Andreas Kase 4.59ga 28. kohal.

Andreas Kase ütles, et tõkkejooksu eeljooks tal eriti hästi ei läinud, aga aeg oli õnneks piisav, et pääseda finaali. Eelviimasena. „Finaalis õnnestus mul korralik jooks teha ja sellega saavutasin teise koha,“ sõnas ta. „See oli mulle lisaks ka isiklik rekord. Ma olen selle jooksuga  rahul ja pääsesin vanemate poiste tõkkejooksu edetabelis seitsmendale kohale.“

„Peale tõkkejooksu oli mul kavas ka kaugushüppe, kus proovikatsetel hüppasin normaalselt, kuid võistlushüpetel ei läinud kohe üldse ja hüppasin tagasihoidliku tulemuse,“ selgitas ta.

Olümpiasarja teisel osavõistlusel pani end hüppealadel ja sprintides proovile 244 noort sportlast 79 koolist.

Tartu Tamme Kool on esimeses grupis kahe etapiga kogunud 11300 punkti. Teisel kohal on 11173 punktiga Rakvere Reaalgümnaasium ning kolmas 10930 punkti kogunud Kuressaare Gümnaasium.

Teises grupis jätkab liidrikohal Orissaare Gümnaasium/Tornimäe põhikooliühendvõistkond, kel on kahe etapiga koos 9238 punkti. Neile järgnevad Parksepa Keskkool 8146 punktiga ning Laupa Põhikooli/Imavere Põhikooli ühendvõistkond 7940 punktiga.

Esimese grupi moodustavad koolid, kus põhiastmes õpib 251 ja rohkem õpilast, teises grupis osalevad koolid, kus õpib vähem kui 250 õpilast.

Kolmas etapp toimub 28. märtsil Tartu Ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles