Türi muusikakool pälvis kõrge tunnustuse

Silja Vilbu
Copy
Türi muusikakool pälvis aasta huvikooli tiitli. Paremalt esimene haridusminister Mailis Reps ja paremalt teine Türi muusikakooli direktor Silja Aavik.
Türi muusikakool pälvis aasta huvikooli tiitli. Paremalt esimene haridusminister Mailis Reps ja paremalt teine Türi muusikakooli direktor Silja Aavik. Foto: Erlend Štaub

Kolmapäeva õhtul Tallinnas toimunud Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Noorsootöö Keskuse korraldatud iga-aastasel noortevaldkonna tunnustussündmusel Noorte Heaks Tänu toodi esile läinud aasta noorsootöö tegusid ja tegijaid üle Eesti. Järvamaalt noppis tunnustuse Türi muusikakool, kes valiti aasta huvikooliks.

Türi muusikakoolis on muusikaharidust antud juba üle 46 aasta. Lisaks tavapärasele pilliõpetusele on muusikakool panustanud palju sellesse, et äratada noortes üldisemalt huvi pillimängu vastu. Muusikakool teeb koostööd nii üleriigiliselt kui ka rahvusvahelisel tasandil – näiteks korraldati viie riigi ühisprojektina 2016. aastal rahvusvaheline muusikafoorum CON ANIMA.

Türi muusikakoolis õppimine on tehtud õppijale võimalikult paindlikuks – võimekamad õpivad põhiõppes, vähem võimekad või need, kellel pole nii suurt huvi, õpivad üld- ja vabaõppes. Eelkoolis saavad õppida need, kes pole põhiõppesse veel saanud ning täiskasvanute õppes kõik, kes tahaksid pillimängu õppida. Lisaks on õppekavaväline õpe, kus on võimalik õppida endale sobivas mahus endale sobivat pilli.

2019. aastal avati mitmeid uusi erialasid, propageeriti muusikaharidust ning muusikakooli õpilased saavutasid häid tulemusi riiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel.

Loe intervjuud Türi muusikakooli direktori Silja Aavikuga laupäevasest lehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles