Kukega võidelnud kanakull vajas inimeste abi

Anne Põder
Copy
Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Virge Võsujalt turgutas kukega poksinud kanakulli kuu aega ning lasi siis taas vabadusse.
Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Virge Võsujalt turgutas kukega poksinud kanakulli kuu aega ning lasi siis taas vabadusse. Foto: Virge Võsujalg

Eile pääses tagasi vabadusse Türil vallas Piiumetsa külas kuke maha murdnud kanakull, kes oli kakluse järel ise armetusse seisu jäänud. Lind kosus kuu aega Eesti metsloomaühingu vabatahtliku Virge Võsujala valvsa pilgu all, sai jala ümber rõnga ning lendas nüüd uutele jahimaadele.

Eesti metsloomaühingu Järvamaa vabatahtlik Virge Võsujalg selgitas, et eelmise aasta 29. detsembril sai Eesti metsloomaühing teate Türilt, Piiumetsa külast, kus päev  varem oli kanakull murdnud talu õuel maha kuke, ise aga teadmata põhjusel uimaselt maha istuma jäänud. Ehkki röövlind oli teinud perele kurja, jätkus neil inimlikkust  teda aidata.

Võsujalg rääkis, et linnu leidjad ei täheldanud kanakullil väliseid vigastusi ja järgmisel päeval oli ta juba veidi tigedam, kuid ära ei lennanud ta endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles