Riigi aastapäeva teleülekanne saab ligipääsetavaks puuetega inimestele

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Viipekeelne kõne.
Viipekeelne kõne. Foto: Sille Annuk

Eesti Vabariigi 102. aastapäeva kontsertetenduse teleülekanne saab ligipääsetavaks nägemispuudega televaatajatele läbi kirjeldustõlke,  samuti saavad eesti viipekeele tõlke ning subtiitrite toel presidendi kõnest osa kuulmispuudega televaatajad.

“Möödunud aasta ligipääsetavuse edulooks sai XXVII üldlaulu- ja XX tantsupidu “Minu arm”, mis jõudis ajaloos esimest korda ka puuetega inimesteni. Nüüd teeme sama 24. veebruari teleülekandega, et seda saaksid oma kodudes nautida ka nägemis- ja kuulmispuudega inimesed. Tegemist on ühekordse projektiga, kuid soovime, et säärased lahendused saaksid lahutamatuks osaks igast suursündmusest, mis kogu Eestile mõeldud,” ütles Eesti puuetega inimeste koja juhatuse liige ja Eesti pimedate liidu juht Jakob Rosin.

24. veebruari kontsertetendust Ugala teatris saab Eesti Televisioonist jälgida kirjeldustõlkega. Kirjeldustõlk on etenduse proove ning stsenaariumit jälgides ette valmistanud laval toimuvat kirjeldava teksti, mida etendusega sünkroonis tele-eetris ette kantakse. Kirjeldustõlke autorid Krista Fatkin ja Kai Kuusk on pikaaegse filmide ja teatrilavastuste kirjeldamise kogemusega. Samuti oli Krista tegev suvise tantsupeo kirjeldustõlke meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles