Lauamängurid pidasid maha mitmevõistluse

Kuido Saarpuu
Copy
Lauatennis.
Lauatennis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval Koeru keskkooli võimlas peetud Eestimaa spordiliit Jõud meistrivõistlustel lauamängude (male, kabe, koroona, lauatennis) mitmevõistluses tuli Järvamaa esindus teiseks.

 

Järva vallas lauamängurite treenerina tegutsev ja mitmevõistluse peakorraldaja Urmas Virves ütles, et võistlused toimusid Kesk-Eestis ja seda seetõttu, et osalejatel oleks võrdsem maa võistlema tulla. See samm ennast ka õigustas, kokku oli kohal 56 mängijat.

Urmas Virves märkis, et üks noormees jäi neil vigastuse tõttu võistlusest kõrvale. Tema olemasolul oleksid nad võinud pretendeerida ka esikohale. „Üleüldiselt läks normaalselt. Panin rõhku just noortele ja neidusest tuligi Grete Grünmann esimeseks,“ avaldas ta. „Esikolmikusse tulid ka meesveteranid ja üks naisveteran.“

Võistkondlik paremusjärjestus.
Võistkondlik paremusjärjestus. Foto: Erakogu

Võistkondlikult, maakondlikus arvestuses tuli Järvamaa esindus 76 punktiga teiseks.

Järva vallas lauamängurite treenerina tegutsev ja mitmevõistluse peakorraldaja Urmas Virves ütles, et võistlused toimusid Kesk-Eestis ja seda seetõttu, et osalejatel oleks võrdsem maa võistlema tulla.

Paremus määrati punktide kogusummaga. Võistkondliku paremusjärjestuse selgitamisel liideti kuue parema võistleja tulemuse kohapunktid.

Kuigi peale on kasvanud nutipõlvkond, kinnitas Virves, et ka klassikalistest lauamängudest huvitatuid õnneks jätkub. „Mul on kaks treeninggruppi, üks Koerus ja teine Järva-Jaanis ning noori on palju- ikka mitukümmend,“ ütles ta. „Koerus treenime koridoris ning nagu elu on näidanud, siis ka sellistes tingimustes saab juunioreid Eesti tippu viia. Jah, eks palju oleneb ka sellest, kas ka vanemad on samuti huvitatud lapse sportlikust arengust.“

Suurte jõududega lähevad Järva valla lauamängusid välja erinevatele eesootavatele mängudele, näiteks kuu keskel Järva talimängudele.

Naised 55+ arvestuses. Mare Aade (oranži pluusiga) tuli kolmandaks.
Naised 55+ arvestuses. Mare Aade (oranži pluusiga) tuli kolmandaks. Foto: Erakogu

Ühtlasi oli Koeru võistluse näol tegemist Eesti lauamängude mitmevõistluse karikavõistluste ühe osavõistlusega. Ka selles arvestuses oli Järvamaa esindus teine. Punkte koguti 175. (JT)

TULEMUSED

Jõudi meistrivõistlused lauamängude mitmevõistluses

Neiud: I Grete Grünmann, III Marta Laas.

Noormehed: 6. Rivo Selge.

Naised: 5. (N2 naisveteranidest III) Mare Aade.

Mehed: 8 (M2 III) Kalju Mägi, 12. (M3 II) Jaan Rohtsalu, 13. (M3 III) Urmas Virves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles