Paide laskurid olid kodus edukad

Järva Teataja
Copy
Kohalikud noorlaskurid Robi Abel ja Georg Küün.
Kohalikud noorlaskurid Robi Abel ja Georg Küün. Foto: Kristina Kiisk

Möödunud nädalavahetusel toimus Paide Hillar Hanssoo võimlas Rein Valdru IX mälestusvõistlus õhkrelvadest laskmises, millest võttis osa rekordiline arv osavõtjaid.

Üks võistluse korraldajatest, laskur ja Valdru kunagine õpilane Kristina Kiisk andis teada, et Paidesse tuli võistlema 93 laskurit ja kahe päeva peale tehti kokku 126 starti. „Võistlust võib lausa pidada rahvusvaheliseks, kuna osalejate seas oli ka külalislaskur Soomest ja Ülenurmes vahetusõpilasena õppiv noorlaskur Jaapanist,“ selgitas ta.

Traumale vaatamata võitjaks

Kavas oli 60 lasku õhupüssist ja 60 lasku õhupüstolist ning 2006. aastal ja varem sündinud noored said lisaks lasta 20 lasku toe pealt püssi. Võistluspäevad olid Kiisa sõnul pikad ja pingelised, kuid kohalikele laskuritele igati edukad.

Harjutuses 60 lasku õhupüssist domineeris Meelis Kiisk, kes vaatamata varba traumale, mis leidis aset tiiru ülesseadmisel esimese võistluspäeva hommikul, tuli siiski kahe võistluspäeva üldarvestuse koondvõitjaks.

Harjutuses 20 lasku toe pealt püssist hiilgasid Järvamaa laskespordiklubi noorliikmed Raimond Lepiste ja Andero Saul, kes tõid koju kaksikvõidu. Lepiste võistlusdebüüt kulmineerus esikohaga, tulemuseks 208,3 silma. Teise koha saavutanud Saul parandas oma tippmarki pea kolme silma võrra ja sai tulemuseks 207,1 silma. Järvalastest osalesid noorte harjutuses veel Kelli Ivask, kes saavutas viienda koha, Karolina Rask jäi kaheksandale kohale, Maris Nillerile tuli üheksas koht, Georg Küün jäi napilt esikümnest välja ja pidi leppima 11. kohaga ja Robi Abeli tulemuseks jäi 12. koht.

Harjutuses 60 lasku õhupüssist domineeris Meelis Kiisk, kes vaatamata varba traumale, mis leidis aset tiiru ülesseadmisel esimese võistluspäeva hommikul, tuli siiski kahe võistluspäeva üldarvestuse koondvõitjaks.

Meelis Kiisk (esiplaanil).
Meelis Kiisk (esiplaanil). Foto: Kristina Kiisk

Esimese võistluspäeva järel toimuv superfinaal osutus pingeliseks, kuid viimase lasuga suutis Kiisk napsata konkurendi käest võidu, saavutades sellega ka päeva parima püssimehe tiitli. Teisel päeval parandas Meelis Kiisk oma põhitulemust veelgi ja superfinaali esikoht ning järjekordne päeva parima püssimehe tiitel tulid kindlalt. Eriti magusaks teeb võidu ka asjaolu, et superfinaalis lasi Kiisk välja uue Eesti finaali rekordi meeste õhupüssis, parandades tema enda nimel olevat rekordit lausa 1,3 silma võrra.

Laskespordiklubi püssinaiste au kaitses väärikalt Krit Lossman, kes kahe päeva kokkuvõttes tuli üldarvestuses kümnendale kohale.

Huvilised said laskmist proovida

Harjutuses 60 lasku õhupüstolist saavutas aga parima püstolinaise tiitli mõlemal võistluspäeval Kristina Kiisk, jäädes esimesel päeval finaalis alla Eesti esilaskur Peeter Oleskile ja klubikaaslase Asko Mäeotsale.

Mäeots suutis esimese võistluspäeva superfinaalis välja võidelda teise koha, jättes Kiisk enda selja taha kolmandaks. Teisel võistluspäeval oli aga Kiisk järvakatest edukaim, Mäeotsale tuli superfinaalis viies koht, kuid Kiisk saavutas teise koha, jäädes viimase lasu vea tõttu napilt alla Peeter Oleskile. Eesti finaali rekordist naiste õhupüstolis jäi puudu kõigest 0,5 silma. Kahe päeva koondtulemuse järvakate heitluses jäi peale Kiisk, kes saavutas kokkuvõttes neljanda, Mäeots aga viienda koha. Kolmanda järvalasena esindas püstolilaskureid veel Rasmus Õun, kes tuli kokkuvõttes 12. kohale.

Laskmine toimus elektroonilistesse märklehtedesse.

Võistlusel jagus põnevust nii laskuritele kui ka pealtvaatajatele. Kehva ilma tõttu küll kohalikku publikut nappis, kuid sellegipoolest said huvilised püssilaskmist ka ise proovida.

Mullu oli kahepäevasel võistlusel osalejaid üle 80.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles