Koeru hooldekeskus on külastajatele ajutiselt suletud

Silja Vilbu
Copy
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele. Foto: Sille Annuk

Koeru hooldekeskus annab enda kodulehel teada, et alates 10. veebruarist paluvad nad teenusel viibivaid inimesi mitte külastada. Põhjuseks on viirusnakkuste laialdane levik.

Terviseamet kirjutab enda kodulehel, et viirusnakkustesse haigestumine jõuabki tavaliselt haripunkti veebruaris-märtsis ning vaibub taas suvekuudeks.

Viirused levivad tavaliselt aevastamisel või köhimisel piisknakkusena. Vähemalt samaväärselt levivad need saastunud käte vahendusel. Köhimisel, aevastamisel ja nuuskamisel saastuvad nii käed kui ka kontaktpinnad (ukselingid, telefonid, arvutiklaviatuurid jt) eluvõimelise viirusega. Nakatuda võib, kui pesemata kätega hõõruda silmi, nina või suud. Teada on, et lapsed ja vanurid ning nõrgema immuunsüsteemiga inimesed on viirustele vastuvõtlikumad.

Viirushaiguste ennetamine

  • Väldi lähedast kontakti haige inimesega.
  • Pese käsi. Sage kätepesu kaitseb sind ja sinu lähedasi viiruste eest.
  • Väldi oma silmade, nina ja suu puudutamist. Pisikud levivad sageli siis, kui puudutatakse pisikutega kaetud esemeid ning seejärel oma silmi, nina või suud.
  • Ela tervislikult - maga piisavalt, ole füüsiliselt aktiivne, väldi stressi, joo piisavalt vedelikke ja söö täisväärtuslikku toitu.

Allikas: Terviseamet

Jooksvat infot selle kohta, millal Koeru hooldekeskuses viibivaid lähedasi taas külastada saab, näeb Koeru hooldekeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles