Vargamäe tõstjad said tunnustada

Kuido Saarpuu
Copy
EOK president Urmas Sõõrumaa, noortõstja Roomet Väli ja SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin.
EOK president Urmas Sõõrumaa, noortõstja Roomet Väli ja SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin. Foto: Erakogu

Pühapäeval Tallinnas olnud Eesti tõsteliidu parimate väljakuulutamisel kuulutati meesteks 2019. aasta tulemuste põhjal parimaks Leo Pent ja U15 noormeestest oli parim Roomet Väli.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin muljetas, et parimate väljakuulutamisele kutsutuid oli palju. Ürituse avas alaliidu president Ain Põder ja sõnavõtuga astus üle Eesti olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Uppin lisas, et treenerina oli ta eadlik, et vanuseklassis U15 on kindel võitja Roomet Väli, kes õpib Jäneda Koolis VIII klassis ja on tegelenud tõstmisega kolm aastat. "Ja nii see ka leidis kinnitust. Tubli Roomet! Olles eelmine aasta U13 parim, siis nüüd U15 parim. Mis edasi? Uued eesmärgid ootavad vallutamist.“

Vaagimist oli, kes on aasta meessportlane. Ahti Uppin lootis et selleks saab SK Vargagmäe raudvara Leho Pent. Temal oli ju Mart Seimi eest ette näidata paremad kohad. EM 13. koht kaaluklassis kuni 102kg. Mart Seim sel võistlusel ei osalenudki. MMil oli Lehol 15. koht ja Mardil 18. koht. Leho Pent võitis veel MK etapi Londonis, mis oli Tokyo olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlus.

„Nii, et meie klubi mees, Leho Pent, kuulutati Eesti parimaks tõstjaks 2019,“ ütles Uppin. „Hea tunne treeneri südames! Leho ju alustas minu juures treeninguid 2001. aasta jaanuaris. Mees on tõstespordi juures ühtekokku olnud juba 19 aastat. Olnud viiel korral ka Eesti parim meestõstja ja seda viimati 2013 aastal. Sporditee kauneim aeg oli aastad 2012-2013, kus Leho Pent tuli kahel aastal järjest EM U23 kolmandale kohale. Viimati Tallinnas aastal 2013, kus tõukas 197kg. Hea kordaminek oli ka 2014, kus EM Leho oli kaaluklassis kuni 94kg viies. Ka 2019 oli igati kordaläinud aasta, sest uutes kaalukategooriates on Leho arvel ka kümme Eesti rekordit. Unistus 200kg tõugata ootab veel täitmist.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles