Kindlustusfirma maksis Järvamaal kahjukannatajatele üle 720 000 euro

Kuido Saarpuu
Copy
Tulekahju. Pilt on illustratiivne.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Üks suuremaid kindlustusseltse ERGO registreeris eelmisel aastal Eestis 30 920 kahjujuhtumit, neist 560 Järvamaal. Välja makstud kahjude kogusumma ulatus Järvamaal üle 720 000 euro.

Kokku registreeris ERGO eelmisel aastal Eestis 30 920 kahjujuhtumit, mida on 2430 võrra ehk 8,5 protsenti enam kui aasta varem. Suuremaid kindlustusliike vaadeldes oli keskmine kahju kodukindlustuses 1059 eurot, õnnetusjuhtumi puhul 737 eurot ning keskmine kasko kahjusumma 1305 eurot. ERGO välja makstud kahjude kogusumma Eestis ulatus mullu 36,8 miljoni euroni, kasvades aastaga 2,5 miljoni euro ehk 7,4 protsendi võrra.

Möödunud aasta kõik suurimad kodukindlustuse kahjud tekkisid seoses eluhoonetes toimunud tulekahjudega, mida õnneks tuleb küll järjest harvem ette.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul kasvasid eelmisel aastal nii keskmised kahjusummad kui ka väljamaksed ja seda üsna mitmel põhjusel. „Ühest küljest on suurenenud inimeste kindlustusalane teadlikkus – üha enam osatakse ja tahetakse end ja oma vara kindlustada, mis toob mõistagi kaasa ka kahjujuhtumite kasvu. Teisalt mõjutavad väljamaksete suurust nii sõidukite remondikulude kui ka ehitushindade kasv ning sissetulekute tõus, mistõttu suurenevad ka tervisekahjustustega seotud hüvitised,“ selgitas Lepvalts.

Möödunud aasta kõik suurimad kodukindlustuse kahjud tekkisid seoses eluhoonetes toimunud tulekahjudega, mida õnneks tuleb küll järjest harvem ette. Suurim kodukindlustuse kahju ulatus mullu 70 tuhande euroni. Suurema kahju kaasa toonud kaskokindlustuse juhtumid olid teelt väljasõidud, milles osalesid veokid koos haagisega. Suurimad kahjusummad jäid Eestis vahemikku 50 000 kuni 70 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles