Paides näeb Baltikumi suurimat tantsuetendust

Anne Põder
Copy
JJ-Street Streetshow tantsuetendus Alexela kontserdimajas
JJ-Street Streetshow tantsuetendus Alexela kontserdimajas Foto: Mihkel Maripuu

Eestis ja välismaal palju kõneainet pakkunud «Streetshow» tantsulavastus jõuab esmakordselt 8. märtsil Paide muusika- ja teatrimaja lavale, kuhu oodatakse täismaja.

Eriliseks teeb tantsuetenduse toimumise Paides see, et lavastaja Enriko Pedaksalu on Järvamaal tänavatantsu edendanud juba aastaid ning saab oma kätetööd näidata nüüd kodupublikule. Ühtlasi on üks peaosalistest, Ago Rootsma, alustanud oma tähelendu just Türilt.

Enriko Pedaksalu ütles, et tal on raske kirjeldada tunnet, mis valdab teda Paides toimuva etenduse eel. «Olen sellest väga inspireeritud ja põnevil. Teeme koos kohalike tantsijatega ettevalmistusi ning levitame sõna, et kõik huvilised saali jõuaksid,” rääkis ta.

Pedaksalu lisas, et kuna etendus toimub naistepäeval, mil inimesed tahavad kodust välja minna ja tähistada, on hea võimalus «Streetshow» oma õhtustesse plaanidesse mahutada. «Mis sobiks eriline päev lõpetuseks paremini, kui koos perega külastatud sündmusel, mis toob rohkelt elamusi,” lausus ta.

Ago Rootsma on pärit Türilt, kus toimusid tema esimesed tänavatantsutrennid. Ta rääkis, et läks Enriko Pedaksalu trennidesse ning sealt kogu tantsutee algaski.

Nüüd mängib ta üht peaosatäitjat «Streetshow» etenduses. «Kui alustasin, oli mul ainult suur unistus tantsida. Suurel laval esinemist ja etenduse peaosatäitja rolli ei osanud ma siis veel soovidagi. Nüüd on reaalsuseks saanud enamgi kui soovisin,» lausus Rootsma.

Enriko Pedaksalu sõnul on tantsijatele Alexela kontserdimaja lava Tallinnas juba kodune, aga Paide täiesti uus. Ta ütles, et need ideed, mis avaetendusele ei mahtunud, tulevad Paides publiku ette ning muuhulgas on koreograafiat kõvasti täiendatud.

«Streetshow» toimumine Paides on olnud kohalike soov juba aastaid. „Tants on Paides populaarne ning publik võistlustel väga julgustav,” märkis Pedaksalu. Ta tuletas veel meelde, et saali ei oodata ainult tantsuhuvilisi. «See pole lihtsalt tantsuetendus, seal näeb liaks visuaalseid efekte, kostüüme, videoid ja muud põnevat.”

Ago Rootsma ütlust mööda on Paides etendus omaette vaatamisväärsus ning tantsijad avashow järel veel kindlamad ja tugevamad. «Elamus saab kindlasti olema võimas ning anname Paide etendusel edasi erakordseid emotsioone. Oleme tantsulises osas teinud palju täiendusi ja häid muutuseid,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles