Gümnasistid mõlgutavad mõtteid tulevasest karjäärist

Anne Põder
Copy
Foto: Paide gümnaasium

Täna toimus Paide gümnaasiumis karjääripäev, kus õpilased said tutvuda erinevate karjäärivõimalustega ning mõelda, mida pärast kooli lõpetamist minna edasi õppima.

Paide gümnaasiumi noorsootööjuht Kersti Viilup andis teada, et karjääripäev algas kooli vilistlaste külaskäiguga, kus nad rääkisid õpilastele, mis neist pärast gümnaasiumi lõpetamist on saanud ja millele tuginedes nad oma valikud on teinud. «Õpilased said neile juba ette ka küsimusi saate, et arutelu kulgeks sujuvamalt,» märkis ta.

Õpilastele jagasid oma kogemusi Sten Perillus, Meeri Kätriin Voolaid, Janely Arusoo, Victoria Kondas, Kätlin Langerpaur, Carmen Toomet, Iris Kuhi, Heli Hiiemäe, Anastasia Tinyakova, Hanna Melani Guutmann ja Jolandra Kraav.

Foto: Paide gümnaasium

Karjääripäevast saavad Viilupi sõnul osa kõikide vanuseastmete õpilased. Õppenõustaja Heidi Antonsi eestvedamisel toimus koolis 34 erinevaid töötuba, mis kõik noorte inimeste tuleviku väljavaadetega seotud. Iga õpilane sai valida neljas töötoas osaluse vahel.

Töötubades said õpilased kuulata harivaid loenguid ning teha praktilisi asju. Näiteks otsida termokaameraga koolis külmasildu, puhastada joogivett, kujundada oma ärenägemise järgi linna, mõõta ainete koostist elementide tasandil, elustada mannekeeni, panna kätte kanüüli, testida oma maitse- ja haistmismeeli, mõõta leegi temperatuuri ja palju muud huvitavat.

Töötubasid korraldasid üheksa erinevat kõrgkooli, Kaitsevägi, Töötukassa ja Work and Travel OÜ. Messil osalesid ka Viljandi Kultuuriakadeemia ja Töötukassa karjäärinõustajad.

Foto: Paide gümnaasium

Töötubade vahel leidis koolis aset karjäärilaat, kus õpilased said kokku koguda edasiõppimise võimaluste kohta neile vajalikku teavet.

Päev lõppes Erik Orgu loenguga sellekohta, kuidas tervislikud eluviisid mõjutavad noorte inimeste valikuid ja tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles