Reisisellidest kooruvad kevadeks kalamaimud

Urmas Glase
Copy
Praktika­juhendaja Veiko Vahesalu ütlust mööda on see esimene kord, kui kutsehariduskeskuse kalanduseriala õppurid, kes istusid koolipinki septembris ja lõpetavad augustis, saavad aastase kursuse vältel osa kala arengu kõikidest järkudest.
Praktika­juhendaja Veiko Vahesalu ütlust mööda on see esimene kord, kui kutsehariduskeskuse kalanduseriala õppurid, kes istusid koolipinki septembris ja lõpetavad augustis, saavad aastase kursuse vältel osa kala arengu kõikidest järkudest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval tervitasid Järvamaa kutsehariduskeskuse kalanduse praktikajuhendajad Veiko Vahesalu ja Anton Meženin Tallinna lennujaamas Taanist Varssavis ümberistumisega saabunud saadetist tuhande kalamarjaga, millest kevadeks peaksid kooruma esimesed Särevere kalamajas kasvatatud maimud.

Veiko Vahesalu ütlust mööda on see esimene kord, kui kutsehariduskeskuse kalanduseriala õppurid, kes istusid koolipinki septembris ja lõpetavad augustis, saavad aastase kursuse vältel osa kala arengu kõikidest järkudest. «Praktikaprogrammi üks moodul on kalade paljundamine. Lõhemarja viljastamisega tutvuvad meie õpilased praktika käigus Põlula kalakasvanduses. Marja inkupeerimist on võimalik nüüd näha kohapeal,» selgitas Vahesalu.

Õppeotstarbel Taani kalakasvandusest tellitud 1000 vikerforelli viljastatud maimud kaaluvad 100 grammi. Sealsest kvaliteetsest sugukarjast toodetud viljastatud silmtäppmarja kilo maksab 2000 eurot. Koos veoga on kooli kulu 300 euro ringis. «Spetsiaalses termopakendis ja külmakastis jää sees transporditud kalamarjasaadetis alustas Taanist teekonda kolmapäeval ja veetis öö Varssavis, enne kui neljapäeva lõunaks Tallinnasse jõudnud kasti kätte saime,» täpsustas Vahesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles