“Klassikatähed” avasid võistluse

Kuido Saarpuu
Copy
Karl Tipp asub püüdma klassikatähe tiitlit.
Karl Tipp asub püüdma klassikatähe tiitlit. Foto: Krõõt Tarkmeel / ERR

“Klassikatähed” konkurss sai reede õhtul hoogsa alguse, kui kaheksa osalejat pidid tõestama enda parimaid oskuseid ja saatekülalisele Tanel-Eiko Novikovile esitati väljakutse lüüa maailmarekord mängukiiruses.

“Klassikatähed” alustasid viiendat hooaega teemaga “Virtuoosne tulevärk”, kus kõik võistlejad esitasid ühe virtuoosse pala, mis töi välja noorte muusikute parimad ja lihvitumad oskused. Võistlustulle astusid kaheksa andekat muusikut: saksofonist, Järvamaa taustaga Karl Tipp, flötist Siret Sui, kitarrist Helin Hallik, pianist Tähe-Lee Liiv, klarnetist Mirjam Avango, tuubamängija Toomas Oskar Kahur, viiuldaja Triinu Piirsalu ja bariton Kristjan-Jaanek Mölder.

“Klassikatähtede” osalejate sooritusi hindab läbi hooaja professionaalne žürii, mille põhikoosseisu kuuluvad Põhjamaade Sümfooniaorkestri üks asutajaid Kadri Tali ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor, klarnetist ja dirigent Toomas Vavilov. Žüriiga liituvad läbi saadete erinevad muusikaeksperdid.

"Klassikatähed" on ETV ja Klassikaraadio eetris reedeti kell 20 ja jätkuna peale “Aktuaalset kaamerat” kell 21.40. Uudiste ajal toimub Klassikaraadio otse-eetris vestlusring, kus mängijate õnnestumised ja altminekud läbi võetakse.

Konkursi võitja selgub finaalsaates 3. aprillil, kolm parimat astuvad koos ERSO-ga üles Tartus ja Tallinnas toimuvatel galakontserdidel. Konkursi korraldavad Eesti Kontsert ja Eesti Rahvusringhääling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles