Talihoolduse põhimõte: Inimesed peavad pääsema liikuma

Kuido Saarpuu
Copy
Lumelükkamine
Lumelükkamine Foto: Karl-Eduard Salumäe

Talihoolduse teostamisel kehtib põhimõte, et inimesed pääseksid liikuma. Teed, mida läbivad liinibussid hommikul ja mille ääres on bussipeatused, kooli ja lasteaia juurdepääsuteed, peavad olema lumest puhastatud pool tundi enne koolipäeva algust ja ühistranspordi graafikujärgsetel kellaaegadel. Järgmisena puhastatakse külade ja külade vahelised teed, seejärel külade ühendusteed ja erateed.

Talihoolde tööd teostatakse, kui koheva lumekihi keskmine paksus on 10 cm, sulalume, lörtsi või teel oleva lobjaka paksus 6 cm. Tööde teostaja peab seda olenevalt piirkonnast tegema 10–14 tunni (rasketes oludes 14–16 tunni) jooksul peale tuisu või lumesaju lõppemist, k.a nädalavahetused ja riiklikud pühad .

Raskete ilmaolude korral (katkematu lumesadu – vähemalt 10 cm lund viie tunni jooksul või lumesadu 5 cm nelja tunni jooksul koos tuulega puhanguti üle 8m/sek) peab töövõtja tagama tee läbitavuse sõiduautoga ja jalgsi kella 7.00–10.00-ni ja 15.00–20.00-ni, väljaspool neid kellaaegu on päevasel ajal erandkorras lubatud teede ajutine raskendatud läbitavus.

Loe Järva valla talihoolde tööde põhimõtetest siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles