Väärikad hoiavad end eluga kursis

Anne Põder
Copy
Väärikate ülikooli loeng Türi kultuurikeskuses tänavu jaanuaris.
Väärikate ülikooli loeng Türi kultuurikeskuses tänavu jaanuaris. Foto: Erakogu

Täna toimub Türi kultuurikeskuses järjekordne Järva- ja Raplamaa väärikate ülikooli loengupäev, kus jagatakse teadmisi suhtlemise ja kogenud inimestelt õppimise temadel.

Väärikate ülikooli eestvedaja Kristina Gudinas andis teada, et seekord rääkis eakatega psühholoog/psühhoterapeut Karmen Maikalu. Ta rääkis teemal «Kuidas sul päriselt läheb?» ehk innustas inimesi üksteisest hoolima ja aitama. Ta rääkis, kuidas omavahelises suhtluses ära tundma inimeste tegelikku emotsionaalset seisundit ning kuidas käituda, kui tundub, et teine inimene vajaks asjatundlikku abi.

Teine lektor oli Tallinna Ülikooli Haridusteaduste instituudi vanemteadur Rain Mikser, kes kõneles teemal «Kas meil on õppida vanalt õpetajalt? On, ja väga palju!». Selle teemaga püüdis ta eakatesse süstida usku, et nende elu jooksul saadud kogemused ja teadmised on tegelikult järgnevatele põlvkondadele vajalikud. Seega on põlvkondadevaheline side ja koostöö elu edendamiseks tänapäeval oluline osa.

Nii nagu varasematel väärikate ülikooli loengutel, nii ka seekord täitus Türi kultuurikeskuse suur saal rahvaga ning teemad võeti vastu suure huviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles