Järvamaa noororienteerujad võistlesid suusaorienteerumise noorte Euroopa meistrivõistlustel

Kuido Saarpuu
Copy
Fotol Mehis Udam
Fotol Mehis Udam Foto: Siiri Poopuu

Tänavuse talve suusaorienteerumise noorte Euroopa meistrivõistlused pidid algselt toimuma Lätis, ent valitsevate ilmaolude tõttu viidi need üle Rootsi Umeasse, kus lumeolud võimaldasid võistluse läbi viia. Eesti noortekoondises pääsesid tiitlivõistlustel võistlema ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA noororienteerujad Mehis ja Maanus Udam.

Orienteerumisklubi JOKA üks eestvedajatest Paul Poopuu andis teada, et noorte EMil oli kavas kolm individuaaldistantsi ja teatesõit. Avaalana võistlesid noormehed 3,9 km ja  12 KP-ga sprindis. Võistluse võitis tšehh Matyas Stregl ajaga 13.34. Eestlastest parimana saavutas Olle Ilmar Jaama 10.koha, ajaga 14.12. Järvakas Mehis Udam tegi samuti hea võistluse ja saavutas 18. koha ajaga 15.00. Maanus Udam lõpetas sprindi 31. kohaga.

Pikimal võistlusdistantsidl, 14,5 km ja 19 KP-ga tavarajal võitis Olle Ilmar Jaama Eestile hõbemedali. Võidutses rootslane Albin Gezelius, kes oli 1 minut ja 19 sekundit kiirem. Järvamaa noormeestel seekord võistlus väga hästi ei õnnestunud. Mehis Udam saavutas 26. koha ja noorem vend Maanus 38. koha.

Viimase individuaalalana oli kavas ühisstardist sõidetud lühiraja võistlus. Võit taas Rootsi, kus pingsas lõpuheitluses edesatas Isak Lundholm 1 sekundiga eelmise päeva parimat Albin Gezeliust. Eestlastest taas parim Olle Ilmar Jaama, kes saavutas 11.koha. Hea sõidu tegi ka Mehis Udam, kes saavutas selle EMi oma parima tulemusena 17. koha, Maanus Udami tulemuseks oli 35. koht.

Teatesõidus kuulus Mehis Udam koos Olle Ilmar Jaama ja Timo Kudrega Eesti esindusvõistkonda ning saavutasid EMil 7. koha. Võitsid Rootsi noormehed Soome ja Šveitsi ees.

Neidude seas jäi Eesti parimaks tulemuseks Birgit Rõõmu 12. koht tavarajal.

Samas toimunud suusaorienteerumise maailma karikavõistluste etappidel olid eestlased väga edukad. Esimese eestlasena õnnestus Daisy Kudrel võita suusaorienteerumise MK etapp, kui ta oli kiireim tavaraja võistluses. Lisaks saavutas ta sprindis 6. ja lühirajal 9. koha.  Meeste lühirajal üllatas senise karjääri parima tulemusega Mattias Jaama, kes saavutas 5. koha. Eesti koondisse kuulus ka järvakas Ilmar Udam. Vanameistri parimaks tulemuseks jäi seekord 45. koht tavaraja võistluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles