Paia risti saabus tulevik

Tiit Reinberg
Copy

Täna avas Alexela oma Paia risti tanklas Baltimaade moodsaima ultrakiire elektriautode laadimispunkti. Kui varem sai tunnise laadimise järel elektriauto sõita 75 kilomeetrit, siis eile avatud laadija suudab täita auto aku viie minutiga sellise hulga elektriga, et sõita 100 kilomeetrit. «Kui sööte siin kiiresti kõhu täis, siis saate juba paarsada kilomeetrit sõita,» ütles AS Alexela juhatuse esimees Aivo Adamson.

Paia risti tanklas ultakiire laadija avamise võttis Alexela ette suurejooneliselt. Eile ennelõunal kogunes pealinnas mitukümmend elektriautot, et kolonnis Paia risti sõita. Need autod tõmbasid maanteel ka omajagu tähelepanu, sest esindatud olid automaailma prestiižseimad nimed, nagu Mercedes, Porsche, Audi, Tesla.

Adamson selgitas, et tanklakett peab ajaga kaasas käima ja ka tulevikule mõtlema. Ja elektri­autod on kindlasti tulevik. Adamson tõi näite, et kui ta veerandsada aastat tagasi pangaduses töötas,  oli Eestis 300 pangakontorit ja kümme sularahaautomaati. Praegu on pangakontorreid 60, kuid sularahaauto­maate 850.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles