Martha-Beryl Grauberg: usun, et žürii tegi parima valiku

Copy
Martha-Beryl Grauberg
Martha-Beryl Grauberg Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mul on väga hea meel, et Paide keskväljaku arhitektuurivõistlusele saabus koguni 23 võistlustööd. See tähendab, et 23 loomingulist meeskonda ja nende seas kümneid inimesi on veetnud tunde, mõeldes Paide linnale ning sellele, kuidas linnasüda praegusest autode läbisõiduhoovist kujundada moodsaks inimestele avatud linnaruumiks. 

Pean seda omaette väärtuseks, sest see ärgitas ka kohalikku rahvast kaasa mõtlema, millisena oma linna näha tahame ning tekitas lootuse, et muutused on vajalikud ja võimalikud.

Väiksemaid katsetusi oleme Paides arvamusfestivali ajal viimastel aastatel küll näinud, aga nüüd on tegemist põhimõttelise muudatusega. On väga hea, et läbi suviste linnaruumieksperimentide oleme saanud kogeda, millised võimalused hästikujundatud avalikus ruumis peituvad, mis toimib ja mis mitte. Paide linnas ei ole ülemäära palju koosolemise kohti. Koos olles aga tekivad uued kontaktid, uued mõtted, mida ja kuidas siin linnas veel võiks teha ja korraldada. See kõik aitab kaasa linna arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles