Kohaliku omavalitsuse haridusjuhid osalesid arenguprogrammis

Kuido Saarpuu
Copy
Programmis osalenud haridusjuhid
Programmis osalenud haridusjuhid Foto: Olev Mihkelmaa

18 kohaliku omavalitsuse haridusjuhti, teiste seas ka näiteks Elo Siska Järva vallavalitsusest, üle Eesti lõpetasid äsja Innove, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu koostöös toimunud kohalike omavalitsuste haridusjuhtide arenguprogrammi.

Lõpuüritusel esitlesid valdade ja linnade haridusametnikud oma lõputöid muudatuste juhtimise kohta kohaliku omavalitsuse haridusvaldkonnas. Programmis osalenud Kaie Talvingu sõnul on haridusjuhtide arenguprogramm hästi läbimõeldud ning toetab omavalitsuse ametnike professionaalset arengut. „Meiega jagasid tarkusi oma ala parimad praktikuid ja koolitajaid, programm sisaldas hulgaliselt eesmärgistatud tegevust ning mõtestatud õppimist. Ka kontaktid ja kogemused, mis ma oma kursusekaaslaste näol sain, on hindamatu väärtusega,” tõdeb Talving.

Arenguprogramm kutsuti ellu seoses toimunud haldusreformiga 2017. aastal, kui paljudes omavalitsustes vahetusid ametnikud ja tööle asusid uued haridusjuhid. Programmi eesmärgiks on kohalike omavalitsuste haridusjuhtide kompetentsi suurendamine haridusvaldkonna strateegilisel planeerimisel ja muudatuste juhtimisel. Arenguprogrammi esimene lend käis koos septembrist 2019 kuni märtsini 2020, mille vältel toimus  kuus koolitusmoodulit. Lisaks läbisid osalejad töövarjutamise kohaliku omavalitsuse haridusjuhi ning haridusasutuse juhi juures ning esitasid lõputöö.

SA Innove, Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Linnade ja Valdade Liit soovivad kõikidele lõpetajatele edu!

Lõpuüritusel esitlesid valdade ja linnade haridusametnikud oma lõputöid muudatuste juhtimise kohta kohaliku omavalitsuse haridusvaldkonnas.

Aprillis alustab kohalike omavalitsuste haridusjuhtide koolitusprogrammi 2. lend, mille kohta leiab infot leiab Innove kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles