Sajandat sünnipäeva tähistav Ugala esitleb Türi näitlejanna poolt illustreeritud lastelaulikut

Kuido Saarpuu
Copy
Ugala lastelauliku illustratsioonid on loonud Türit pärit Ugala näitleja Klaudia Tiitsmaa.
Ugala lastelauliku illustratsioonid on loonud Türit pärit Ugala näitleja Klaudia Tiitsmaa. Foto: Ugala teater

Ugala teatris esitletakse emakeelepäeval, 14. märtsil juubelihooaja puhul välja antud lastelaulude laulikut ja toimub kontsert-etendus „See on tõeline võlujõud“. Laval kohtuvad tuntud Eesti tippmuusikud ning pea poolsada laululast. Kõlama hakkavad laulud 100-aastaseks saanud Ugala teatri lastelavastustest. Kontsert-etenduse lavastab hinnatud lastelavastuste meister Oleg Titov.

Ugala teatris on lastelavastusi välja toodud juba üsna algusaastatest saati. Suuresti tänu teatri muusikajuhile Peeter Konovalovile on paljud Ugala viimaste aastakümnete lastelavastused lauluderohked ning valminud on hulgaliselt originaalloomingut. Laulik koondab oma kaante vahele 26 laulu 13 lavastusest. Lauliku koostaja on Peeter Konovalov, kujundaja Ugala majakunstnik Eve Valper ja illustratsioonid on joonistanud Klaudia Tiitsmaa.

Lauliku koostaja on Peeter Konovalov, kujundaja Ugala majakunstnik Eve Valper ja illustratsioonid on joonistanud Klaudia Tiitsmaa.

Kontserdil esitavad laule enam kui 40 laululast Viljandi muusikakoolist, Võhma muusikakoolist ja Tartu laulustuudiost Külliki Lauluaed. Noortele lauljatele lisaks on laval ansambel koosseisus Toomas Rull löökpillidel, Raul Vaigla basskitarril, Ain Agan kitarril, Villu Veski saksofonil ja elektroonikal ning Marge Loik klaveril. Laululaste juhendajad on Maarika Reimand, Marge Loik, Roosi Rõõmusaare, Külliki Levin ja Kadi Ritsing. Muusikajuht on Peeter Konovalov, dramaturg Liis Aedmaa ja näitleja Klaudia Tiitsmaa illustratsioonide põhjal loob videokujunduse Siimar Kivisild. Laulurohket seiklust teatri võlumaailmas juhib kontsert-etendusel Ugala teatri näitleja Martin Mill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles