Maskid ees: Türi õpilased ja õpetajad on Poolast tagasiteel (1)

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi põhikool/Facebook

Türi põhikool jagab sotsiaalmeedias fotot selles, kuidas kooli rahvusvahelisel projektikohtumisel esindanud on Eestisse tagasiteel ning kasutavad ka ettevaatusabinõusid.

8.-14. märtsil Poolas toimunud Erasmus+ projekti STEAM kohtumisel esindasid Türi põhikooli Kirke Pindmaa, Anabel Makotkina ja õpetajad Aina Sootla ning Sirli Biene. Lisaks eestlastele osalesid projektikohtumisel ka Rumeenia ja Ungari õpetajad ja õpilased.

Vastavalt kehtestatud eriolukorrale tuleb türilastel nüüd Tallinna lennujaama jõudes varasemast rohkem asjaajamisi: vastavalt eriolukorrale on piiriületuspunktides kehtestatud sanitaarkontroll tuvastamaks inimeste koroonaviiruse haigussümptomeid.

Samuti peavad inimesed riiki sisenemisel hakkama täitma ankeete, et oleks võimalik kindlaks teha nende viibimise päritolu. Lennujaamades ja sadamates kehtestati sanitaarkontroll ning viidi sisse ankeetide täitmise nõue sarnaselt maismaa piiripunktidele.

Alates eilsest, 12. märtsist aitavad lennujaamas saabuvate reisijate kehatemperatuuri mõõtmist jälgida lisaks vabatahtlikele ka G4S- i turvatöötajad.

„Arvestades praegust riigis toimuvat olukorda leidsime, et Tallinna Lennujaamal on oma roll riigi väravana aidata kaasa viiruse leviku tõkestamisele ning panustada omapoolselt täiendavalt riigi ja vabatahtlike abistamisse. Lennujaamal on väga hea koostöö G4S-iga ning meil on hea meel, et nad tulevad praeguses olukorras meile appi, et toetada Eesti Punase Risti vabatahtlike tööd ning aidata tuvastada võimalikke haigusjuhtumeid,” ütles Tallinna Lennujaama julgestusjuht Tarvi Pihlakas. „Lisaressursi kaasamine pakub võimalust rohkemate reisijatega otse suhelda ning Eesti Punase Risti vabatahtlikel vajadusel tervisenõustamist pakkuda.“

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles