Haigla keelab viiruse kahtlusega inimeste kohaletuleku ja patsientide külastused

Urmas Glase
Copy
Järvamaa Haigla juhatuse esimees Andres Müürsepp, kinnitas, et nakkuskahtlusega inimesed peavad pöörduma esimesena perearsti poole.
Järvamaa Haigla juhatuse esimees Andres Müürsepp, kinnitas, et nakkuskahtlusega inimesed peavad pöörduma esimesena perearsti poole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa Haigla juhatuse liige Andres Müürsepp rõhutas, et koroonaviiruse kahtlusega inimesed ei tohi tulla ise erakorralise meditsiini osakonda ega polikliinikusse ükskõik millise põhjusega ja ükskõik millise eriarsti vastuvõtule, et vältida haiglaravil olevate patsientide nakatumist.

"Patsientide külastamine Järvamaa Haiglas on keelatud, samuti patsientidele pakkide toomine. Patsiendi seisundi kohta annab informatsiooni raviarst telefoni teel. Järvamaa Haigla infotelefon on 38 48153," rõhutas Müürsepp, et tegemist pole enam palve, vaid käsuga. Muus osas jätkab Järvamaa Haigla tööd tavapäraselt.

Müürsepp kinnitas, et Järvamaa Haigla koroonaviiruse kahtlusega patsientidelt haigusproove ei võta ning pole ka nende haiglate nimekirjas, kuhu hospidaliseerimist vajavad COVID-19 viiruse nakkusega patsiendid paigutatakse.

Tema hinnangul Järvamaal paanikaks põhjust pole, sest teadaolevalt pole viiruse levik veel Järvamaale jõudnud. "Isegi gripijuhtumeid on meil praegu tavapärasest vähem," lisas Müürsepp.

Viirushaiguste sümptomite korral, olgu tegu palaviku, köha, nohu või muu haigustunnusega inimesel tuleb jää koju. Tervisealast informatsiooni tuleb küsida oma perearstilt või perearsti nõuandetelefonilt 1220, kust saab esmaseid juhiseid. Seisundi halvenemise korral tuleb helista 112.

Praeguse info kohaselt toimetab kiirabi haiglaravi vajavad viirusesse nakatanud inimesed Lääne-Tallinna, Ida-Viru, Pärnu haiglasse ja Tartusse ülikooli kliinikumi ning raskematel juhtudel Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Kiirabi otsustab, millisesse nimetatud haiglasse vajadusel patsient viiakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles