Päästjad jätkavad eriolukorra ajal tavapärast tegevust

Kuido Saarpuu
Copy
Päästjad väljakutsel. Foto on illustratiivne.
 
Päästjad väljakutsel. Foto on illustratiivne.  Foto: Marko Saarm

Päästeamet jätkab teenustega ühiskonna ohutuse ja turvalisuse tagamiseks: pääste- ning demineerimistööga, samuti ohutusjärelevalves ehitusvaldkonnale ohutusalase nõu andmise ning järelevalvega. Eesti elanike ohutuse ja turvalisuse tagamises järeleandmisi ei tehta.

Päästeamet peatab seoses riigis kehtestatud eriolukorraga kodunõustamised. Samuti peatuvad ohutusjärelevalve inspektorite planeeritud vastuvõtud ning kontrollid. Samuti peatab Päästeamet ekskursioonide ja väliskülaliste vastuvõtu Päästeameti hoonetes. Teenuste peatamise eesmärk on viia inimkontaktid miinimumini koroonaviiruse leviku vältimiseks.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu korraldusega kutsuti alates tänasest kokku Päästeameti staap, mida juhib riigi vastutav korrapidaja, ning mille ülesanne on tagada Päästeameti ja ühtse päästevõrgustiku töökorraldus eriolukorra ajal. Samuti toetab Päästeameti staap regionaalsete kriisikomisjonide tööd. Staap seirab olukorda ööpäevaringselt ning teeb otsuseid jooksvalt uueneva info põhjal.

Päästeamet järgib Terviseameti ja Vabariigi Valitsuse kriisikomisjoni antud juhiseid ja nõudeid ning soovitab nii teha kõigil Eesti inimestel. Ohutus algab igaühest endast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles