Tööpäeva lõpu seisuga Järvamaal nakatanuid tuvastatud ei ole

Urmas Glase
Copy
Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla sõnul on võtmetähtsusega inimeste endi vastutustundlik käitumine.
Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla sõnul on võtmetähtsusega inimeste endi vastutustundlik käitumine. Foto: Mailiis Ollino

Täna õhtupoolikult Pärnus Lääne päästekeskuse hoones kogunenud regionaalne kriisikomisjon koondadas ülevaadet regioonis olevate kohalike omavalitsuste tegevustest viiruse leviku tõkestamisel ja määratles suuremad probleemid ning abivajaduse.

Paide linnapea Priit Värk osales koosolekul Skype vahendusel ja pidas kohtumist asjalikuks ja informatiivseks. "Järvamaa jaoks on tänase päeva vast olulisemaks teateks, et kella 16 seisuga Järvamaal ühtegi koroonaviirusega nakatunud inimest tuvastatud polnud," avaldas linnapea talle teada oleva informatsiooni.

Lääne päästekeskuse juhi, ühtlasi regionaalse kriisikomisjoni juhi Heiki Soodla sõnul on tänasest tegemist vabariigi valitsuse poolt kehtestatud eriolukorraga, mida tuleb võtta täie tõsidusega.

"Me peame võtma tarvitusele kõik meetmed viiruse leviku tõkestamiseks ja selleks on igal inimesel, ametkonnal ning kohalikul omavalitsusel oluline roll. Igasugune reisimine tänases olukorras on liigne risk ning kõik piirangud on loodud selleks, et kriitilisest olukorrast kiiremini välja tulla. Eriolukorra kehtestamine näitab olukorra tõsidust, seetõttu rääkisime läbi ja leppisime kokku võimalikud kriisi eskaleerumise leevendusmeetmed. Olukord on kriitiline, mille mõjusid ja levikut me veel täna päris hästi hinnata ei oska," selgitas Soodla.

Terviseameti sõnul on hetkel kõige raskem seis Saaremaa. Sellega seoses on antud tungiv soovitus mitte reisida Saaremaale, ega ka sealt välja, sest see võimendab nakkuse edasikandumise riski oluliselt.

Komisjonis oli arutelu lasteaedade sulgemise teema, mis võib halvata oluliste teenuste toimepidevust. Lepiti kokku, et kohalikes omavalitsustes võetakse lasteaedade sulgemine kasutusele viimase abinõuna ja tehakse seda juhul, kui seal tuvastatakse esimene nakkusjuhtum.

Kriisikomisjoni tõdemus on, et kohalikud omavalitsused suhtuvad olukorda ülima tõsidusega ja rakendavad viiruse leviku tõkestamiseks erinevaid meetmeid. "Samas peab aru andma, et täna veel esineb viiruse levikuga väga palju määramatust. Mistõttu on võtmetähtsusega inimese iseenda vastutustundlik käitumine. Ainult üheskoos üksteist toetades, suudame viiruse levikule piiri panna," toonitas regionaalse kriisikomisjoni juht.

Viiruse levikuga on langenud suur koormus erinevatele  ametkondadele, eestkätt terviseametile, politsei- ja piirivalveametile ning häirekeskusele. "Püüame olla toeks oma võimaluste ja ressurssidega," kinnitas Soodla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles