Postitöötajad soovivad viiruseohu tõkestamisel suuremat kaitset

Urmas Glase
Copy
Postitöötajad soovivad füüsilisi kokkupuuteid klientidega viiruseohu ajal viia minimaalseks.
Postitöötajad soovivad füüsilisi kokkupuuteid klientidega viiruseohu ajal viia minimaalseks. Foto: Anne Põder

Postitöötajate soovitusel tegi Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit (ESTAL) tegi Eesti Postile ettepanekud ettevaatusabinõude rakendamiseks ja töökorralduse muutmiseks, et kaitsta töötajaid ja kliente koroonaviiruse leviku eest.

Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu esimees Kadri Kangur edastas ettepanekud:

·         Soovitame kirjakandjatel ja postikulleritel vältida otsest kontakti kliendiga – pane saadetis maha või alusele vms kohta ja veendu eemalt, et saaja selle võtab.

·         Tööandjal palume võimaldada, et kui töötaja on veendunud, et saadetis on kliendil käes, siis allkirjastab kättesaamise töötaja ise vältimaks kokkupuudet kliendiga.

·         Palume võimalusel muuta või lausa loobuda teenustest, millega on vajalik otsene kontakt kliendiga.

·         Kasutada töö tegemiseks kindaid, sest saame aru, et desinfitseerimisvahenditega võib olla tarneraskusi, seega eelistada käte pesu vee ja seebiga.

·         Teavitada kliente, et mõttekas ja turvaline on kasutada kaardimakset, sest terminalide desinfitseerimine ei ole raske.

·         Klienditoolid palume paigutada turvalisse kaugusesse teenindusletist (minimaalselt 1 meeter), ka ooteruumis paigutada ootepingid turvalisse kaugusesse üksteisest.

·         Nendel ametikohtadel, kus saab rakendada kaugtööd, palume seda teha.

·         Võimalusel viia klienditeenindajate arv postkontorites miinimumini.

·         Nendes Eesti piirkondades, kus viirusesse nakatunuid on kõige rohkem (Saaremaa, Harjumaa, Tartu, Võru), kaaluda postkontorite ajutist sulgemist. Postkontori uksele jätta teade telefoninumbriga, kuhu saab helistada vajaliku teenuse saamiseks. Töötajaid rakendada võimalusel teisele tööle. Kui see pole võimalik, siis poolte kokkuleppel kasutada lisapuhkust või iga-aastast puhkust. Palgata puhkuse soovitust tööandja poolt ametiühing ei aktsepteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles