Omavalitsuste volikogud märtsis istungeid ei pea

Urmas Glase
Copy
Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram (pildil keskel) ütles, et valla toimiseks on kõik vajalikud raamid olemas ning päevakorras olevad teemad kannatavad pausile panekut.
Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram (pildil keskel) ütles, et valla toimiseks on kõik vajalikud raamid olemas ning päevakorras olevad teemad kannatavad pausile panekut. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva ja Türi vallavolikogu märtsikuu istungid jäävad ära lootuses aprillis kokku tulla, Paide linn on otustanud järgmise volikogu istungi lükata aprilli lõppu.

Kõigi kolme Järvamaa omavalitsuse esimehe kinnitusel pole volikogude päevakorras eluliselt tähtsaid otsuseid, mille arutamist pole võimalik edasi lükata. Kui tekkib vajadus seoses koroonaviiruse leviku tõkestamiseks riigis välja kuulutatud eriolukorraga kiireloomuliste otsuste vastuvõtmiseks, arutatakse konkreetseid eelnõusid elektronkirju vahetades ja hääletustulemus selgub digitaalselt allkirjastades.

Omavalitsuste volikogude liikmetest suur hulk kuulub vanuse poolest riskirühma, kes peavad olema eriti ettevaatlikud ning see lisas volikogude tavatöörütmist loobumise otsusele argumente.

Paide linnavolikogu esimees Aivar Tubli ütles, et otsustas märtsi ja aprilli volikogu istungi ära jätta ning esialgne plaan on pidada istung 30. aprillil. "Kui olukord muutub stabiilsemaks, on võimalik volikogu erakorraliselt kokku kutsuda ka varem," kinnitas Tubli.

"Arutasime linnavalitsusega ka volikogu istungi veebipõhist korraldamist ja selleks võimekuse loomist, kuid hetkel head lahendust pole," möönis Tubli.

Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram ütles, et valla toimiseks on kõik vajalikud raamid olemas ning praegu päevakorras olevad teemad kannatavad pausile panekut.

Ellrami sõnul on vallas oluline hoida kätt pulsil ettevõtete olukorral, et nad säilitaks tootmise ja et kaup jõuaks tellijani, sellest sõltub inimeste jätkuv tööhõive.

"Eriolukord on alles värske ja kestnud mõne päeva. Nii lühikese aja pealt ei ole võimalik suuremaid järeldusi teha," möönis Ellram.

"Praegu on tähtis hoiduda vahetutest kontaktidest ja lahendada olukordi inimlikult. Näiteks, kui rääkida lasteaiakoha ja huviringide tasudest ajal, kui lapsed on kodus, siis siin tuleb olla mõistev. Arveid ei pea välja kirjutama teenuste eest, mida pole võimalik osutada või saab hiljem tasaarveldada, arutles Ellram.

"Meil on pakilistest teemadest lauale tulnud üks ettepanek, see puudutab lasteaia kohamaksu tasumise peatamist eriolukorra ajal. Muid ajakriitilisi küsimusi volikogus töös ei ole," ütles Türi vallavolikogu esimees Andrus Eensoo.

Eensoo loodab, et olukord võimaldab aprillis teha Türi vallavolikogu erakorralise istungi, kuid olukord muutub kiiresti ja päevadega ning pikka plaani pole praegult mõistilk teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles