Paide sotsid soovivad eriolukorra ajaks lasteaedades kohatasu kaotamist

Järva Teataja
Copy
Ministeerium rõhutas, et töötajale säilitatakse igal juhul miinimumtasu ja sotsiaaltoetus igale lapsele. Foto on illustratiivne.
Ministeerium rõhutas, et töötajale säilitatakse igal juhul miinimumtasu ja sotsiaaltoetus igale lapsele. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Paide linnavolikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liikmed teevad ettepaneku vabastada alates 16. märtsist kuni eriolukorra esialgse tähtaja 1. maini lastevanemad kohatasu maksmisest Paide linna lasteaedades. 

Kohamaksu vabastus kehtiks lastevanematele, kelle lapsed on lasteaiast kodus. Paljude perede majanduslik olukord on keerulisemaks muutunud ja lasteaia kohamaksu vabastus kergendaks tekkinud olukorda. Kuna lastevanemad peavad kandma ajutisi õppekulusid seoses lapse kodus olekuga, oleks mõistlik lasteaia kohamaksu vabastuse abil need kulud kompenseerida. 

Selgitus: Paide linna lasteaedade kohatasu on erinev (PAIde ja Sookure 43,80 eurot kuus; Viisu, Roosna-Alliku ja Tarbja 29,20 eurot kuus) ning kohamaksu kohustus ei sõltu tavaolukorras lapse kohalkäimisest. Kohatasu maksmise kohustus on igakuine.

Kui vabastada kohatasust kõik lastevanemad,  teeb see kuus kokku 17 500 eurot.  On tõenäoline, et maksuleevendus motiveerib lastevanemaid oma lapsi veelgi enam koju jätma, mis piiraks ka viiruse levikut.

Paljud Eesti linnad on otsustanud lastevanemad kohatasust ajutiselt vabastada ning Paide linn peaks samuti käituma. Iga inimene Paide linnas on oluline ning abikäe ulatamine raskel ajal on meie kohus. Toetame oma lapsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles