RIA blogi: kuidas turvaliselt kaugelt õppida ja töötada

Järva Teataja
Copy
Nutitelefon, sülearvuti ja tass kohvi. Foto on illustratiivne.
Nutitelefon, sülearvuti ja tass kohvi. Foto on illustratiivne. Foto: Varin Rattanaburi / PantherMedia / Varin Rattanaburi

Ajal, kui koroonaviiruse leviku piiramiseks on koolid suletud ja õpilased kodutööl ning tööandjad suunanud võimalikult palju töötajaid kaugtööle, võib tekkida kiusatus vaadata mööda elementaarsetest küberturvalisuse soovitustest, sest elukorraldus on hetkel niigi keerukas.

Mida rohkem me interneti abil (õppe)tööd teeme, seda enam on vaja hoolitseda selle eest, et seadmed ja süsteemid oleksid töökorras ning andmed võõraste eest kaitstud. RIA analüüsi ja poliitika osakonna juhtivanalüütik Lauri Tankler kirjutab RIA blogis, kuidas turvaliselt kaugelt õppida ja töötada.

Nii nagu me ühiskonnana oleme järjest paremini saanud aru käte pesemise olulisusest, tuleks sarnaselt suhtuda ka küberhügieeni. Ettevaatlikkus e-kirjadega, uuendatud tarkvara ja viirusetõrjega seadmed, pikad paroolid ja mitmefaktoriline autentimine ning korrapärane varundus aitavad sul kodust arvutiga tööd tehes vähem muretseda. Lisaks  ei maksa nende põhimõtete jälgimine sulle peaaegu midagi, küberhügieenist mitte kinnipidamine võib aga rahakotile üpris kulukaks osutuda.

Loe blogipostitust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles