Proviisorid: apteeki külastatagu selge põhjusega

Järva Teataja
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Proviisorite Koda kutsub inimesi pöörduma apteeki üksnes selge vajaduse korral, et mitte aidata kaasa koroonaviiruse levimisele. Samuti saab apteekritelt küsida raviminõu telefoni teel.   

„Apteegid on koroonaviiruse kriisiga võitlemisel eesliinil. Seepärast minge apteeki üksnes selge vajaduse korral, et võtta apteegisüsteemilt maha asjatut koormust ja viiruse levimise riske,“ ütles Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas. „Viimase nädala jooksul on apteekritelt tulnud palju tagasisidet, kuidas osa patsiente ostavad ravimeid igaks juhuks ja ilma selge eesmärgita.“

Alamaa-Aasa sõnul on ravimid kättesaadavad ja selge põhjuseta apteegi külastamine suurendab nii patsientide kui ka apteekrite haigestumise riski. „Koroonaviirusega võitlemise keskne strateegia on inimestevaheliste füüsiliste kontaktide vältimine, seepärast peab iga liikumine olema hästi põhjendatud,“ ütles ta. „Samuti soovitame vanematel inimestel võimalusel saata apteeki vajalike ravimite järele mõne noorema pereliikme. Selleks tuleb kaasa anda vaid oma isikukood,“ ütles Alamaa-Aas.

Ta lisas, et kui patsiendil peaks olema vaja ravimialast nõu, siis oleks enne apteegi külastamist kõige mõistlikum suhelda apteekriga telefonitsi. „See aitab vältida asjatut liikumist rahvarohketes kohtades ja viiruse edasist levikut,“ ütles Alamaa-Aas.

Eesti Proviisorite Koda ühendab apteekides töötavaid proviisoreid.

Jooksev info eriolukorra lahendamise kohta www.koroonaviirus.ee.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles