Eestis on koroonaviirusesse enim haigestunud inimesi vanuses 30–49 eluaastat

Järva Teataja
Copy
Statistika 18.03.2020 seisuga
Statistika 18.03.2020 seisuga Foto: Terviseamet

Enam kui pooled Eestis koroonaviirusesse nakatunutest on vanuses 30–49 eluaastat, vanemaealised (65 eluaastat ja enam) moodustavad nakatunutest ligi 11 protsenti. Terviseamet rõhutab, et hetkel on oluline kaitsta just vanemaealisi inimesi.

Vanuses 20–29 inimesed moodustavad positiivse proovi andnutest 8,1 protsenti. 5–14-aastaste laste osakaal nakatunutest on 1,1 ning alla viieaastaste laste osakaal 0,8 protsenti.

18. märtsi hommiku seisuga on Eestis registreeritud 258 koroonaviirusesse nakatumist, maakondadest on enim nakatunuid Harjumaal (101) ja Saaremaal (70).

Kokku on Eestis 18. märtsi hommiku seisuga tehtud 2020 Covid-19 testi. Nakatunut ehk positiivse proovi andnud inimest teavitatakse alati telefoni teel. Testi tulemust saab inimene kontrollida patsiendiportaalis digilugu.ee.

Enam kui 80 protsenti juhtudest põeb inimene viirust kergelt. Haiguse riskirühma moodustavad riskirühma kuuluvad vanemaealised ja kroonilisi haigusi põdevad inimesed, kellel haigus võib kulgeda raskemalt.

Haigus levib piisknakkusena lähikontakti teel ja suudab pindadel elus püsida kuni 72 tundi. Maski kandmine on näidustatud tervishoiutöötajatel ja haigestunutel, ülejäänutel tuleb nakatumise vältimiseks pidada kinni hügieenireeglitest ja hoiduda rahvarohketest kohtadest.

COVID-19 haigust põhjustav koroonaviirus on geneetiliselt sarnane SARS koroonaviirusele (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus) ning seetõttu kasutatakse edaspidi selle nimetamisel ametlikku terminit SARS-CoV-2.

Lisainfot koroonaviiruse kohta leiab Terviseameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles