Oled terve ja tahad liikuda? Sind ootab Türil "Matk kevadesse"

Anne Põder
Copy
Kui eelmisel aastal sai iga matkal osaleja näpuvahele paberil kaardi, siis seekord prindib igaüks ise matkaks vajaliku kaardi välja või vaatab kaarti nutiseadmest.
Kui eelmisel aastal sai iga matkal osaleja näpuvahele paberil kaardi, siis seekord prindib igaüks ise matkaks vajaliku kaardi välja või vaatab kaarti nutiseadmest. Foto: Anne Põder

Kuigi tavapärast kogunemist ja ühismatka tänavu Türil eriolukorra tõttu ei toimu, saavad osalejad värskes õhus Türi linnatänavail iseseisvalt matkata ja kontrollpunkte otsida veetes sel moel tervislikult aega. 

Kevadpealinna “Matk kevadesse 2020” toimub Türi spordiklubide liidu teatel igal juhul. Ainult, et liikuda soovitatakse üksi või koos perega. Vältida tuleb gruppide tekkimist ja viiruse levimist.

Osalemiseks vajalik matkakaart on leitav Türi spordiklubide liidu (www.tskl.ee) ja Türi Kultuurikeskuse (www.tyrikultuurikeskus.ee) kodulehel ning Facebookis. Matkakaarti saab pildistada ka Türi kultuurikeskuse peaukse juures, printida ise välja või vaadata telefonist ning liikuda pildi järgi.

Matkaraja kontrollpunktid on avatud kell 9.00 – 18.00. Matka kontrollpunktid asuvad Türi linna kodude juures, mis on viimasel viiel aastal saanud tunnustuse Türi valla kaunis kodu.

Kokku on matkarajal 14 kontrollpunkti, millest vähemalt seitse tuleb läbida. Matkal saad valida ise sobiva suuna, kiiruse ja pikkuse. Igas kontrollpunktis on orienteerumistähis, mille peal on tunnustäht. Läbides kõik kontrollpunktid, saad nendel olevatest tunnustähtedest kokku lause, mis on seekordse matka tunnuslauseks. Lahendus on võimalik kokku saada ka vähemate puntide läbimisel.

Matkaraja läbimise lõpetuseks saada lahendussõna ja matkal osalejate nimed e-posti aadressile tyrispordiklubi@gmail.com või facebooki Türi spordiklubide liit. Kellel puudub võimalus interneti kasutamiseks, siis võib andmed edastada telefoni teel 58201464.

Tagasisidet oodatakse just seetõttu, et eriolukorra möödudes saavad matkal osalejad soovi korral liikumissarja “Liigume koos” ja “Kevadpealinn 2020” sündmuste osaluskaardi koos osalemise märkega.

Täiendavat teavet saab telefonil 58201464 või e-posti teel tyrispordiklubi@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles