Välja kuulutati lastelaulude konkurss “Lasterikkuse võlumaailm“

Kuido Saarpuu
Copy
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võistlusele oodatakse omaloomingulisi lastelaule vabalt valitud teemadel ja žanrites. Konkursi võidutöödest valmivad noodiraamat ja heliplaat, mis jõuavad koostöös Eesti sünnitusosakondadega peredeni, kuhu on sündinud kolmas laps. Kinkekomplekt, mis sisaldab heliplaati, noodiraamatut ja vabatahtlike poolt käsitööna tehtud väikeseid papusid, annab edasi sõnumit, kuivõrd rõõmutoov on lasterikkus.

Heliteose esitamise tähtaeg on 31. mai 2020 (k.a.). Selleks tähtajaks on vaja saata kuni kolme uue lastelaulu noodistus e-postile voru.lasterikkad@gmail.com, kirjutades pealkirjaks “Lastelaul”.

Juunis avaldab korraldaja finaalkontserdile pääsenud heliloojate nimed. Septembris toimub finaalkontsert Viljandi Pärimusmuusika Aidas, kus selguvad žürii hääletusel laulud, mis kantakse plaadile. Auhinnafond jaguneb järgmiselt: I koht – 1000€, ll koht - 500€, III koht - 300€. Kogumiku illustratsioonid valmivad lasterikaste perede laste poolt.

„On äärmiselt oluline, et suurpere vanemad, kes on tervitanud oma pere kolmandat last, tunneksid, et nad on Eesti riigis hoitud ning nende ümber on tugivõrgustik,“ lausus Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Elu suurperes on värvikirev – pakub väljakutseid, kuid topeltkoguses ka rõõmu. Lastelaulude plaat ja noodiraamat on meie väike kingitus ja tervitus värsketele suurperedele,“ lisas Õunap.

Lastelaulude konkursi statuudi ja lisainfoga on võimalik tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles