Apteekrid: palun mõistke, kanname maske, sest hoolime!

Kuido Saarpuu
Copy
Apteek.
Apteek. Foto: Dmitri Kotjuh

Pärast seda kui Hiinas puhkes koroonaepideemia, osteti üle maailma massiliselt näo kaitsemaske kokku. Selle tulemusena ei ole kahjuks ka Eesti apteekidest juba mõnda aega võimalik kaitsemaske osta.

Nii nagu teised tervishoiutöötajad kannavad ka apteekrid maske nii enda kui ka apteegi külastajate kaitseks. Kuna apteekrid puutuvad iga päev kokku sadade inimestega, kes kõik võivad olla potentsiaalsed viirusekandjad, on riik eraldanud kaitseväe reservist apteekritele näo kaitsemaske. See on aga kaasa toonud apteegikülastajate pahameele. Apteekrid saavad ebaõiglast kriitikat selle pärast, et kannavad näo kaitsemaske, ent ei saa neid soovijatele müüa.

Ravimeid tohib müüa vaid sellealase haridusega inimene. Vältimaks olukorda, kus apteegid peavad uksed sulgema apteekrite haigestumise tõttu, on äärmiselt oluline, et apteekrid kasutavad isikukaitsevahendeid.

Täna oleme olukorras, kus perearstid ja haiglad on lõpetanud plaanilised vastuvõtud. Väga suur osa elanikkonnast vajab aga samaaegselt midagi apteegist. See paneb apteegid suure surve alla ja mitmekordistab apteekrite töökoormust. Riigi reservist eraldatud isikukaitsevahendeid kasutavad apteekrid endi ja patsientide kaitsmiseks.

​Nii nagu teised tervishoiutöötajad kannavad ka apteekrid maske nii enda kui ka apteegi külastajate kaitseks.

Hea Eesti inimene, palume Sinu mõistvat suhtumist ja hoolimist. Apteekrid annavad endast maksimumi, et ravimid oleksid meile kõigile kättesaadavad. Seejuures on apteekrid kõige ligipääsetavamad esmatasandi tervishoiutöötajad, kes aitavad inimesi lisaks ravimeid puudutavatele küsimustele ka kergemate tervisemurede korral. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles