Järvamaa kinnisvaratehingud moodustavad riiklikus võrdluses kaduvväikse osa

Kuido Saarpuu
Copy
Kinnisvara
Kinnisvara Foto: Shutterstock

Maa-ameti andmetel toimus Eesti kinnisvaraturul 2020. aastal veebruaris 3963 ostu-müügitehingut, mis on ligi 10 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. Tehingute koguarvust 50 protsenti toimus korteriomanditega, 29 protsenti hoonestamata ja 15 protsenti hoonestatud maaga ning ülejäänud 6 protsendi hulka jäid tehingud mitteeluruumide ning hoonestusõigustega.

Veebruaris oli kinnisvaraturg traditsiooniliselt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligi 45 protsenti kõikidest tehingutest. Järgnesid Tartu, Pärnu ja Ida-Viru maakond vastavalt 12, 8 ja 7 protsendiga tehingute koguarvust. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi, sh Järvamaal 2,1%.

Veebruarikuus müüdi korteriomandina 1997 eluruumi. Korteriomandi ostu-müügitehingute koguarv oli eelmise aasta veebruariga võrreldes ligi 20 protsenti suurem. Korteriomandite koguarvu kasvu taustal on samuti kasvanud kolme suurima keskuse korterite ruutmeetri keskmine hind – Tallinnas oli ruutmeetri keskmine hind 2100 eurot (kasv eelmise aasta veebruariga võrreldes 10 protsenti), Tartus 1600 (kasv 14 protsenti) ja Pärnus 1100 eurot (kasv 12 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles