Populaarseid kettagolfiradu tuleb eriolukorra ajal vältida

Kuido Saarpuu
Copy
Discgolf on viimastel aastatel muutunud Eestis ülipopulaarseks.
Discgolf on viimastel aastatel muutunud Eestis ülipopulaarseks. Foto: Ants Liigus

Eriolukord on toonud loodus- ja matkaradadele tavatult palju inimesi ning ka kettagolfi mängijad on aktiivsemad. Kuna kõige populaarsematel radadel on juba nii palju rahvast, siis tuleks eelistada väiksemaid radu või hoopis tubast kettagolfi. 

„Praeguses olukorras on kettagolf  ju ideaalne ajaviide, kuid tõesti on viimastel nädalavahetustel olnud radadel nii palju inimesi, et see meenutab juba väiksemat rahvakogunemist,“ ütles kodumaise kettagolfiketaste tootja Disctroyer’i juhatuse liige Alver Kivirüüt. 

„Kui on vähegi võimalik kaugemale sõita ja rajad on kuivad, siis soovitame sõita Tallinnast ja Tartust natuke edasi ja katsetada teisi radu. Eestis on ametlikke radu üle 150 ja kindlasti leiab igaüks endale sobiva nii, et inimesed oleksid praeguses viiruse leviku ohus üksteisest piisavalt kaugel,“ lausas Kivirüüt.

Ametlike radade kaardi ja nimekirja leiab lehelt www.discgolfirajad.ee. 

Rajal liikudes peab hoidma teiste inimestega nõutavat vahet ja kindlasti tuleks kasutada üksnes oma ketast. 

„Tegelikult saab kettamängu edukalt harjutada ka rajale minemata. Korvi asemel saab inimtühjas pargis või koduhoovis kasutada mõnda posti või niisama anumat või isegi harrastada seda tubastes tingimustes kasutades diivaninurka, pappkasti või tumbat,“ soovitas Kivirüüt.

Alver Kivirüüt lisas, et kettamäng võiks olla ka põnev ja vaheldusrikas võimalus kõikidele koduõppel olevatele lastele kehalise kasvatuse tunni tarbeks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles