Teatrikohvik jääb tänasest kuni eriolukorra lõpuni suletuks

Urmas Glase
Copy
Seni kuni Teatri kohvik PAMTis jääb ootama paremaid aegu kutsub kohvikupidaja Priit Põder inimesi keha kinnitama Jaama kohvikusse.
Seni kuni Teatri kohvik PAMTis jääb ootama paremaid aegu kutsub kohvikupidaja Priit Põder inimesi keha kinnitama Jaama kohvikusse. Foto: Urmas Glase

Tänasest on Paide muusika- ka teatrimajas (PAMT) eelmise aasta augustist tegutsev Teatrikohvik suletud. Söögikoht avab uksed jälle siis, kui koroonaviiruse tõkestuseks kehtestatud eriolukord lõpeb.

Teatrikohviku juhataja Priit Põder ütles, et koos PAMTi sulgemisega paar nädalat tagasi kuivas kokku ka klientuur, keda võis päevas üldjuhul üle lugeda ühe käe näppudel. "Üheksa inimest päevas oli viimase nädala päevarekord," sõnas ta.

"Kui inimestel palutakse kodus püsida ja paljud usuvad, et ka söögikohad ei tööta, siis polegi palju muud loota," lausus Põder. "Varem telliti toitu õhtuti ka koju kaasa, sest inimesed tulid väsinuna töölt ja säästsid toidutegemiselt aega. Nüüd on paljud kodus ja teevad ise süüa."

Kuna Priit Põder peab kohvikut  ka mõnisada meetrit PAMTIst eemal bussijaamas, on kõik senised Teatrikohviku ja uued kliendid oodatud Jaama kohvikusse. Ka selle lahtiolekuaeg on kaks tundi lühem ja on nüüd avatud kella 14ni, arvestades inimestega, kes otsivad kohta lõunaeine võtmiseks.

Keeruliste aegade üleelamiseks meetmeid kaaludes jõudis Põder arusaamisele, et inimestele toidu kojuviimine ei tasu vaeva. "Neid inimesi, kes koju toitu soovivad, on vähe ega anna toidukoha pidajale erilist käivet. Üksikud, kes siiski toitu koju tellivad, saavad taksoga hakkama."

Hoopis teine lugu on ettevõtetega, kes meelsasti tellivad lõunatoidu tööpostile või ehitusobjektile. "On ettevõtteid, kes käivad ise toidul järel ja kokkuleppel saame neile ka portsjonid termokarpides kohale viia," ütles Põder.

Põdra kinnitusel hakkasid nad uue tootena tellimise peale valmistama ka kringleid ja kooke. "Samuti kasutame aega uute menüüde väljatöötamiseks ja lihvimiseks, et olla valmis päevaks, kui eriolukorrast tingitud piirangud tühistatakse ja normaalne elurütm hakkab taastuma," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles