Türi valla äärekülas põles kulu

Järva Teataja
Copy
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Kenno Soo

26. märtsil kell 17.20 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Türi vallas Kändliku külas. 

Tõenäoliselt traktori summutist lennanud sädeme tõttu süttis põlema heinamaa ja metsaalune. Tulekahju levis kahele hektarile. Päästjad likvideerisid põlengu kell 18.18.

Tänasest kehtestas Päästeamet tuleohtliku aja kogu Eesti territooriumil.

Looduses lõket tehes või grillides tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, sest isegi väike eksimus lahtise tule kasutamisel võib kaasa tuua rängad tagajärjed. Tuul puhub lõkke kiiresti laiali, tuli levib kuiva maapinna tõttu väga kiiresti ja nii võib puhkeda ulatuslik maastikupõleng, mille kontrolli alla saamine on väga raske.

Koroonaviiruse leviku tõttu kehtib Eestis praegu eriolukord ning inimestel on keelatud kogunemised, seetõttu tehakse kodudes rohkem aiatöid ja kiputakse unustama tuleohutusnõuded.

Viimase kahe nädala jooksul on Eestis toimunud 65 metsa- ja maastikutulekahju, neist mitmed on olnud ulatuslikud. Soojad ilmad viitavad sellele, et tulekahjude arv maastikul on kiirelt kasvamas.  Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas ja maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Enne lõkke tegemist soovitame uurida kohaliku omavalitsuse õigusakte – tiheasustusalal võib olla lõkke tegemine keelatud või siis on määratud, mida lõkkes põletada tohib.

Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on keelatud aastaringselt! Täpsemat infot tuletegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524 või siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles