Jumalakojast saab endiselt hingeabi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koeru kirik
Koeru kirik Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Leevendamaks eriolukorrast tulenevat muudatust, mille kohaselt ei toimu kirikutes jumalateenistusi, pakub Paide Püha Risti kirik soovijatele siiski võimalust hingeabi saada.

Paide Püha Risti kiriku diakon Jaanus Tammiste põhjendas niiöelda teenuse pakkumist sellega, et praegune eriolukord on inimestes tekitanud teadmatust ja hirmu eelseisva ees. „Tegelikult on ju läbi aegade olnud kirik see koht kuhu tullakse hingekosutust otsima,” ütles ta. Et eriolukorra tõttu ei toimu kirikutes teenistusi, ei pea pühakojast abi otsivad inimesed abita jääma. Seetõttu saabki Paide, Koeru ja Järva-Peetri kirikust hingeabi. Tammiste ütles, et ta ei oska rääkida kõikide Järva praostkonda kuuluvate kirikute eest, ent usub, et küllap on sealgi kirikuskäijate toetusele mõeldud.

Olukorras kui teenistusi ei toimu, on Tammiste pühapäeviti siiski kirikus kohal käinud. „Mina leian, et kiriku uksed ei peaks lukus olema,” ütles ta. Kui mitmed kogudused on jumalateenistustega kolinud veebi, siis Tammiste leiab, et paljude kirikulisteni see moodus siiski ei jõua, sest valdavalt eakatel kirikuskäijatel puudub ligipääs internetile. Nii saabki ka abivajajatele toeks olla, pakkudes neile hingeabi kasvõi telefoni teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles