Politsei rõhutab: liikumispiirangust kinnipidamine aitab säästa elusid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu suleti avalikud spordi- ja mänguväljakud. Variku spordiväljakul olid keelust hoolimata tegevuses kolm noormeest, kellest kaks lahkusid fotograafi nähes. Pildil väljaku sulgemisest teavitav silt.
Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu suleti avalikud spordi- ja mänguväljakud. Variku spordiväljakul olid keelust hoolimata tegevuses kolm noormeest, kellest kaks lahkusid fotograafi nähes. Pildil väljaku sulgemisest teavitav silt. Foto: Margus Ansu
  • Kodust välja tuleb minna vaid toidu või ravimite järgi
  • 2+2 kord annab kõike vähem võimalusi viirusel levida

Politsei rõhutab, et kehtestatud liikumispiirangutest kinnipidamine on ülimalt oluline, kuna see aitab säästa inimelusid.

"Küsimus pole sentimeertitest või kümnetes sentimeetrites, kui kaugel me üksteisest viibime, vaid põhimõttes, et 2+2 kord annab kõike vähem võimalusi viirusel levida," viitas politsei- ja piirivalveameti kriisijuht Toomas Malva reeglile, et maksimaalselt tohib korraga liikuda kahekesi ja tuleb hoida teineteisest vähemalt kahe meetri kaugusele. 

Ta rõhutas, et kodust välja tuleb minna vaid toidu või ravimite järgi. "Täna ei ole sangarid mitte politseinikud, vaid kõik need, kes kehtestatud reegleid järgivad, et me peagi saame tõdeda, et viiruse levik on peatunud," ütles Malva laupäeval. 

Tema sõnul teevad tähelepanelikud elanikud politseile palju teateid ja väljakutseid, mis on seotud liikumispiirangutega, ja see näitab, et inimesed hoolivad. "Me kontrollime kõiki teateid ja meil on ka palju partnereid, kes meid selles töös aitavad," rääkis Malva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles