Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval istus koos Järvamaa laulu- ja tantsupeo korraldusmeeskond ja arutas, kas 6. juuni peo ettevalmistustega edasi minna või eriolukorrast tulenevalt, mille tõttu pole lauljad ega tantsijad saanud repertuaari harjutada, neile pidurit tõmmata. Kuigi kindlat otsust veel pole, võib juhtuda, et alates 1907. aastast järjest kestnud peotavale tuleb paus sisse.

* Järvamaa suurimad ehitusettevõtted tegutsevad endiselt ja saavad olukorda arvestades objektid valmis ehitada. Ka maakonna suurimal, Türi põhikooli ja spordihoone objektil käib töö ehitusettevõtte Merko taktikepi all edasi ning hoone peaks valmima õigel ajal.

* Nädal tagasi andis ametlik statistika teada, et Järvamaal on diagnoositud üks koroonaviirusse nakatunu. Nädalavahetusel tuli neid juurde üks ja esmaspäeval kaks. Eilse seisuga on seega 30 000 elanikuga maakonna peale kõigest neli nakatunut. Järva vallavanem ja Järva valla kriisikomisjoni esimees Rait Pihelgas ütles, et statistika tekitab paljudes inimestes petliku turvatunde, et tegemist on Tallinna ja Saaremaa probleemiga ning maal elades on oht palju väiksem. Pihelgas tõi ühe ohukohana esile väikesed maakauplused, kus kahemeetrist distantsi on väga raske hoida. Ta plaanib teha ettepaneku, et selliste kaupluste juures võiksid olla vabatahtlikud, kes piiravad, et ühe korraga ei läheks poodi liiga palju inimesi.

* Apteegireform on jõudnud lõpule ja pärast 1. aprilli saavad seaduse järgi edasi tegutseda üksnes need apteegid, mis vastavad uutele nõuetele. Kui veel märtsi alguses pooled Järvamaa rohupoed nõuetele ei vastanud, siis kuu lõpuks olid ümberkorraldused tehtud ja kõik 14 apteeki jätkavad tööd.

* Kaupmehi nörritab, et vaatamata iga päev ohuolu­korras töötami­sele on neist saanud peksupoisid, kelle peale näpuga näidatakse ja kelle peale kaevatakse. Ometi on enamik kauplusi võtnud tarvitusele kõik meetmed, et koroonaviiruse levikut vähendada.

* Veel eelmisel nädalal pelgas Hispaanias õppiv Grete Põder, et jääb päevapealt ranged liikumispiirangud kehtestanud riiki lõksu – Eesti saatkonna nõuandjad laiutasid nõutult käsi. Lootuse koju pääseda äratas ellu Paides elava isa sõber, kes tundis Valencias üht kohalikku, andis telefoninumbri ja kõne taastas lootuse tagasi koju pääseda.

* Kaks aastat tagasi aasta naismotosportlase tiitliga pärjatud Kadri Ehamäe võttis tänavu vastu uue proovikivi: startida edukalt juunis loodetavasti korraldataval Otepää triatlonil. Päris hullumeelne temp! Türi vallast pärit ja Tallinna ülikoolis teisel kursusel kehakultuuri õppiv Ehamäe võtab triatlonist osa Sportlandi saadikuna. Lühidalt öeldes tähendab see, et motosportlase niigi rasked treeningud lähevad veelgi kurnavamaks, sest vastupidavusalasid, nagu ujumine, rattasõit ja jooks, ühendav triatlon nõuab teistmoodi ettevalmistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles