Fotokonkurss kutsub märkama taimi ja nende olulisust

Järva Teataja
Copy
Fotoaparaat. Pilt on illustratiivne.
Fotoaparaat. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

1. aprillil algas taimetervise aasta fotokonkurss, mille eesmärk on pöörata tähelepanu enda ümber olevale elusloodusele – nii taimedele ja nende viljadele kui ka putukatele ja taimehaigustele ning nende põhjustatud kahjustustele.

Maaeluministeeriumi, põllumajandusameti ja põllumajandusuuringute keskuse korraldatav konkurss kestab 1. aprillist 1. septembrini. Osalema on oodatud kõik kuni 17aastased (k.a) lapsed ja noored. 18aastastele ja vanematele on loodud võimalus võtta osa rahvusvahelisest fotokonkursist, mille kohta leiab lisateavet ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni kodulehelt.

Konkursile esitatud pilte hinnatakse kolmes kategoorias: “Ilus ja terve taim”, “Oi, mis taimega on juhtunud?” ja “Putukad taimedel”. Parimatest töödest koostatakse näitus, mida saab näha Eesti eri paigus. Konkursile saab fotosid esitada maaeluministeeriumi kodulehel oleva vormi kaudu.

ÜRO on kuulutanud tänavuse aasta rahvusvaheliseks taimetervise aastaks. Alanud fotokonkurss on hea võimalus osaleda taimetervise aasta tähistamises ning pöörata rohkem tähelepanu taimede tervisele ja nende kaitsele.

Rohkem teavet rahvusvahelise taimetervise aasta kohta saab maaeluministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles