E-etteütlus selgitab välja parimad emakeeletundjad

Järva Teataja
Copy
Etteütlus. Foto on illustratiivne.
Etteütlus. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Igaaastaselt emakeelepäeval tehtav Vikerraadio e-etteütlus lükkus eriolukorra tõttu edasi ja on 3. aprillil kell 10.30.

Juba 13. korda korraldatava e-etteütluse teksti loeb Kaja Kärner Vikerraadio eetris ette täna kell 10.30. Samal ajal saavad osalejad Vikerraadio kodulehel olevasse aknasse teksti sisestada. Etteütluse aken aktiveerub Vikerraadio kodulehel kell 10. Teksti loetakse ette mitu korda ja etteütlust on aega kirjutada kella 11ni. Tänavune tekst teeb pühenduse Jaan Krossile, aga peab meeles ka Eesti Vabariigi põhiseaduse 100. aastapäeva.

Parimad kuulutatakse välja viies kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed ning välismaal elavad-õppivad eestlased. Eriauhind antakse ka parimale nutiseadmega kirjutajale ning auhindu loositakse välja kõikide osalejate vahel olenemata tulemusest. E-etteütlusest on võimalik osa võtta ka kuulmispuudega inimestel, kes saavad tänavu lugeda teksti "Aktuaalse kaamera" kultuuriuudiste toimetaja Janet Õunapuu huultelt. Võitjate nimed avalikustatakse tänases "Uudis+" saates.

2020. aasta teksti on koostanud töörühm, kuhu kuuluvad Tartu Ülikooli eesti kirjanduse doktorant ja Tallinna Ülikooli kirjandusõpetuse külalislektor Joosep Susi, Tallinna Ülikooli emakeeledidaktika lektor Merilin Aruvee, Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja Peeter Päll, Eesti Keele Instituudi vanemkeelekorraldaja Maire Raadik, Rocca al Mare kooli Vodja individuaalõppekeskuse eesti keele ja kirjanduse õpetaja Triin Toome-Hosman ning haridus- ja teadusministeeriumi eesti keele nõunik Sirli Zupping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles